fredag 5 september 2008

Nalin Pekgul

Igår kväll var Ingmar Karlsson ett avslutat kapitel för min del. Men gissa om jag häpnade när jag läste ett pressmeddelande skickat från S-kvinnornas högkvarter med rubriken "Svensk-kurdiska debattörer inskränker yttrandefriheten".

Bakom rubriken står ordföranden, Nalin Pekgul som anklagar mig och Dilsa för att inskränka yttrandefriheten och uppvigla till en hatisk stämmning kring senaste tidens debatt. Hon jämför på allvar debatten här hemma med kurdiska författares utsatthet i Turkiet. Det är så magstarkt att jag behöver tre samarin för att stilla uppstötningarna.

Pekgul avslutar med att säga att boken istället borde välkomnas som ett intressant inlägg i debatten om Kurdistan. Hade Pekgul bemödat sig att sätta sig in i hur debatten tett sig från början hade hon förstått att det också varit våra intentioner.

Men det är svårt att debattera mot en generalkonsul som vill eliminera åsikter och förminska motparten genom att hävda att hon fått sina uppdrag för att hon är kvinna och invandrare. När Pekgul inte med ett ord nämner konsulns bristande omdöme kan jag bara tolka det på ett sätt. Att S-kvinnorna och Nalin Pekgul bytt fot i jämställdhetsfrågan.

Nu när diskussionerna blivit så intensiva vill jag inbjuda Ingmar Karlsson till en debatt för att diskutera den kurdiska frågan. Om intresse finns kan Karlsson skicka ett mail till gulan@liberal.se med datum och tider så ordnar jag lokal.

Läs även Serhat Darans artikel på Beyan. Sakine, Per Svensson, kulturchef på Expressen, om Karlsson-historien. Rakel Chukri, En kränkt man, i Sydsvenskan, Jonathan, Ashna

Läs även andra inressanta åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

synd att ni hoppar på varandra bara för att ni tillhör olika partier i sverige,,

Bulten i Bo sa...

Jag har själv inte läst boken men har förstått av andra som gjort det att den innehåller en massa "sakfel". Karlsson kommer med stor sannolikhet åka runt i Sverige och agera Turkiet och kurdexpert efter att hans förordnande går ut om några månader. Då är det viktigt att hans analys av det politiska läget inte står oemotsagd.

Det hade väl varit mer korrekt att först läst boken och förvissat dig om att de telepatiskt anade "sakfelen" verkligen fanns där?

Gulan Avci sa...

Det handlar inte om huruvida man är folkpartist eller sosse även om en del har velat ge sken av det.

Bulten,
läs mitt allra första inlägg så ser du att jag inte recenserat boken. Jag berättade om ett seminarium som bland andra Karlsson och jag medverkade på. Redan då hade han faktafel om läget i Turkiet.

Anonym sa...

Gulan du ska veta att vi är många som har läst tidigare böcker av Karlsson och sett honom som en personlighet och bildad man. De senaste dagarna har vi sett en helt annan sida av honom som förskräcker.

UD borde förstås ta honom i örat och berätta vad uppdraget som konsul kräver och innebär i form av att uppträda anständigt och hövlighet.

Stå på dig och låt inte alla tokstollar tysta det du skriver.

sakine sa...

Jag anade inte hur rätt jag hade i påståendet att det är ett skämt att Karlsson skulle vara "en objektiv röst". Efter att ha läst boken hoppas jag att fler gör det och funderar på varför Karlsson och hans försvarare aldrig bemöter den sakliga kritiken.

Nu har det dessutom kommit fram att Karlsson plagierat texter:

http://sakine.blogspot.com/2008/09/faktakoll-en-utdende-konstart.html

Varför är man inte förvånad?

Anonym sa...

Vill bara uppmärksamma dig på att en riktig kurdfiende pratar illa om dig, Fredrik och Sakine i sin blogg. Vet inte om han är värd och bli uppmäsrksammad. Men han påstår bl.a att Fredrik ljuger och att han avslöjar hans lögner i sin blogg. Han ser allt från sin sida. (Iraniernas) Har försökt få honom att fatta vissa saker men förgäves.
Länkar hans blogg
http://www.nimafromiran.blogspot.com/
Kram alla kurdvänner..

Anonym sa...

Suck

Hur orkar man hålla på så som ni gör,Karlssom är en utbildad svensk konsult jag aldrig skulle tvivla på!

Turkar tycks inte bry sig om allt som händer och spekulers kring boken, det är bara ni kurder som har startat en kampanj vilket bara bevisar att ni inte lyckats denna gång.

Håller just nu på att läsa boken och kan rekommendera den till alla som vill ta reda på sanningen när det gäller kurder, Karlsson ger en klar bild i sin bok hur det egentligen ligger till.

J.Johansson

Anonym sa...

J.Johansson har rätt i att Karlsson är konsult. Sannolikt anlitad av diverse regimer i mellersta östern. Problemet är att det inte står konsult på hans visitkort, utan konsul.

Mojje

roberth sa...

Pekgul har hon någonsin haft ett rätt? ja faktiskt när hon kritiserade de nya"invandrarvårdcentralerna"

Anonym sa...

Läste ut boken och ville dela med mig mina tankar.

Fyfan vilken lögnverk han har skapat!
Kurder från olika delar utav Kurdistan har aldrig varit enade?

Han borde nog läsa lite om Agri Revolten där stammar från Rojhelat, Röda Kurdistan, Bakur och Bashur hjälptes åt tillsammans mot Turkarna, Perserna och Bolsjevikerna!

"Many Kurdish nationalists met in October 1927 and not only proclaimed the independence of Kurdistan, but also formed Khoybun (Independence), a “supreme national organ … with full and exclusive national and international powers”.

In displaying the need for a proper military structure, Khoybun nominated Ihsan Nuri Pasha Commander-In-Chief of the Kurdish National Army. Nuri Pasha, besides being a former Kurdish member of the Young Turks, showed his allegiance to the Kurdish cause when he led the mutiny within the Turkish military prior to the Sheikh Said rebellion."