onsdag 3 september 2008

Ang. inslaget på kulturnyheterna

Ikväll sändes inslaget på kulturnyheterna och i ärlighetens namn var det inte så nyanserat. Därför kan det vara på sin plats med ett förtydligande.

1. Ingmar Karlsson får skriva hur många böcker han vill.

2. Ingmar Karlsson måste tåla kritik och acceptera att i Sverige råder yttrandefrihet.

3. Ingmar Karlsson har som toppdiplomat gått långt över gränsen för vad som är förenligt med uppdraget när han försöker tysta sina kritiker.

4. UD:s politiska ledning bör formellt markera för Ingmar Karlsson det oacceptabla i hans agerande.

5. Jag ser ingen anledning till att be Ingmar Karlsson om ursäkt för att jag haft åsikter.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du har ingen anledning att be karln om ursäkt. Stå på dig vi är många som hejar på dig.

A.L

Anonym sa...

Hej Gulan!

Jag vill bara lämna en kort kommentar: Tycker nämligen det var synd att Kulturnyheterna inte förklarade vad exakt frågan handlade om. Inte heller att Ingmar Karlsson använt sådana anmärkningsvärda ordval i kritiken av sina kritiker. Självklart måste man som polemisk författare tåla mothugg. För mig är det helt obegripligt varför Karlsson inte skriver en kortare eller längre replik där han lugnt och stilla utvecklar sina ståndpunkter. Han saknar ju inte precis möjligheter (skall man döma av de senaste åren har han varit mycket produktiv i pressen). I övrigt är det bra att det finns människor i Sverige som är villiga att diskutera Turkiet och kurderna. Inte minst av den anledningen att somliga förordar turkiskt EU-medlemskap. En stat som har så stora problem att erkänna sina äldsta befolkningsgrupper (dit även armenier, greker och syrianer hör) bör självklart synas i sömmarna.

Anonym sa...

Hej,

Förtydligandet kan vara bra med tanke på att inslaget var så kort & av "sammanfattande karaktär", inte för att man riskerar att missförstå dig tycker jag.

Men länken går till fel inslag. Här finns rätt inslag på SVT Play.

/kram

roberth sa...

Hur orkar ni bråka så in i helvete?

Gulan Avci sa...

Krohnman,
nu får du vara snäll, jag håller på att utveckla mina datorkunskaper:)

kram på dig

Roberth,
jag bråkar inte utan vill ha en diskussion om Turkiet i god tid innan EP-valet eftersom att det kommer bli en het fråga.

Vidare tycker jag att Karlsson gått långt över gränsen för vad som är förenligt med hans ämbete som toppdiplomat.