torsdag 3 juni 2010

Det behövs perspektiv

Ilmar Reepalu, socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö levererar dagens kommentar till Sydsvenskan:
"Den här israeliska regeringen är den mest högerextrema".

Har du några åsikter om Iran?

"Iran, nej jag har inga åsikter, jag hoppas att Iran kan bli en del av en värld som kan leva i fred"

Dagens bästa framträdande:
Dilsa Demirbag Steen i TV4:s nyhetsmorgon.

Tre balanserade och läsvärda blogginlägg som både stödjer och kritiserar Israel. Det ena utesluter inte det andra:
Adam Cwejman, luf-ordförande, Tokmoderaten och Per Gudmundson på svenskans ledarblogg

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Debatten har gått över styr, precis som Dilsa sa, har svenska aktivisterna en del att förklara här hemma.

Anonym sa...

Hej Gulan,
Inte så förvånansvärt att du tycker att Dilsas framträdande var "dagens bästa", med tanke på att hon kallar fredsaktivisterna, (förutom de svenska som bara ville väl och har rätt att kritisera Israel), för islamister och terrorister.
Så trångsynt att uttala sig på detta vis. Synd att hennes känslor tog över och agget gentemot Turkiet började tala.

Det passar inte minst dig, att stödja, då du alltid är snabb med att kritisera Turkiet och Irans regering för "brist" på mänskliga rättigheter.
Nu säger du bara emot dig själv.

Slutligen V
vill jag bara tillägga att Israel har mycket att lära, av både Turkiet och Iran.

Alpha sa...

Gulan,

Det var inte Iran som bordade 6 fartyg på internationellt vatten och dödade 9 personer (dina egna landsmän). Varför ska du nu försöka flytta fokus från Israel till Iran? Irans "problem" med omvärlden idag handlar om rätten att använda kärnkraft för civilt bruk, precis samma energi källa Sverige och många andra länder använder.

USA hade lagt fram en lösning de trodde Iran aldrig skulle gå med på. När Iran, Turkiet och Brasilien kom fram till en lösning drog USA plötsligt tillbaka sitt stöd bakom lösningen som de själva lagt fram.

Det säger väl mer om USA och deras sanna ståndpunkt till en mer harmonisk värld än något annat.

"En militär insats i tveksamma fall och i nödfall är nödvändig för att tillvarata våra intressen ". Tysklands president var dum nog och uttala dessa ord rakt ut och fick säga upp sig. Skillnaden är att USA och deras regering alltid tänkt så men är smarta nog att aldrig säga det rakt ut. Gulan, du stödjer de makter här i världen som endast lyfter ett finger så länge det gynnar dem själva. Gång på gång bryter både USA och Israel mot alla möjliga internationella regler och lagar men kommer undan ostraffad. Detta kommer aldrig hålla för evigt. Människors hat runt om i världen har bara ökat och ökat de senaste 20 åren mot dessa stater, ställ dig frågan varför?

Anonym sa...

http://www.dn.se/ledare/kolumner/israels-varld-1.1116505

Något för dig min vän.

Alpha sa...

"– Det märktes att de fått order att inte gör något radikalt med oss européer. Det var horribelt att turkarna tvingades sitta på knä med huvor och ögonbindel framför oss, säger hon."

Perspektiv!


För en person som gång på gång uppmärksammar händelser i Turkiet där kurder är inblandade finner jag det väldigt konstigt att du varken tagit upp attacken mot den turkiska militärposten där 6 turkiska soldater miste livet eller fördömt den.

Är Gulan opartisk? Den stora frågan!

Anonym sa...

Ett annat intressant inslag i Reepalus uttalanden är ju att han är i Kina när han gör uttalandet. Vad skall vi tro att han har för synpunkter på den regimen ?

Ännu skojigare (...) blir det när han säger att Sovjetunionen ockuperade Östeuropa inklusive Baltikum: jag har för mig att Rörelsen hade en helt annan syn på den saken, minns Sten Anderssons uttalanden i ämnet ?

Ulf

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7253870.ab

Varsågod Gulan, publicera sanningen.

Anonym sa...

Varför är Reepalu inte mer uppdaterade i Iran-frågan? Alla måste försvara demokrati. Det måste vidare finnas massor med röster i Malmö som Reepalu kan försöka hitta...
Eller varför kommenterar Reepalu bara Israel?

Henrik, liberal

Anonym sa...

Hej Gulan,

Troligtvis är du väldigt upptagen, men om du har tid någon dag tycker jag att du ska kolla på dokumentören REEL BAD ARABS som du kan hitta på google video: http://video.google.com/videoplay?docid=-223210418534585840#

Från wikipedia: Reel Bad Arabs: How Hollywood Vilifies a People (ISBN 1-56656-388-7, Olive Branch Press) is a 2001 book by Jack Shaheen where he surveyed more than 900 film appearances of Arab characters. Of those, only a dozen were positive and 50 were balanced. Shaheen writes "Seen through Hollywood's distorted lenses, Arabs look different and threatening."

Efter du har kollat skulle jag bli jätteglad om du kunde skriva någon rad om vad du tyckte.

Tack