måndag 8 juni 2009

Yes, we did it again!

Lite omtumlad och med glädjesmälla har jag tagit mig till jobbet idag. Gårdagens stämning var helt underbar. Valarbetare, medlemmar, förtroendevalda och kandidater stod sida vid sida och väntade in valresultat. Folkpartiet ökade till 13,6 procent och vi fick ett mandat till.

Vi sa det innan valrörelsen, och vi säger det nu igen: ”Folkpartiet skickar inga gnällspikar till Bryssel”. Marit Paulsen, Olle Schmidt och Cecilia Wikström är garanten för att Europasamarbetet lever vidare i Bryssel och här hemma i Sverige.

Inte en enda gång under valrörelsen vacklade vi med vad vi tycker om EU. Vi gick till val med tydliga budskap. Vi är varken nja eller nej sägare. Vi säger JA- till Europa, vi säger ja till Euron, vi säger ja till europeiskt FBI och vi säger NEJ- till jordbruksstöd.

Utan gemensamma ansträngningar hade det inte varit möjligt, men jag vill ändå rikta ett stort tack till Marit Paulsen. Marits förmåga att kommunicera med människor, hennes tydlighet och ärlighet har ingett respekt bland alla ålderskategorier. Så finns givetvis en person till som förtjänar beröm. Vår partiledare Jan Björklund vågade trotsa etablissemanget och stå upp för Europas framtid. Till skillnad från vissa andra partier stod vi fast vid vårt program hela vägen.

Idag har vi liberaler all anledning att känna oss stolta över valsegern – men vi får inte slå oss till ro. Det är lite mer än ett år kvar till riksdagsvalet. Vi behöver vara minst lika många då som kavlar upp ärmarna och ger oss ut i hela vårt avlånga land och berättar för väljarna om våra visioner för ett liberalare Sverige.

Dn, Dn, Dn, Newsmill, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expressen, Aftonbladet

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: