tisdag 30 juni 2009

Almedalen 2009

Nu är jag hemma igen efter en mycket trevlig vecka i Cypern. Nyheten om Mickael Jacksons död har väl knappast förbigått någon. Jackson har onekligen haft stor betydelse för många människor genom musiken och dansen. Hans liv har varit som en berg – och dalbana, kantad av olika skandaler - men idag bör vi komma ihåg honom som the King of pop.

I år har jag valt att skippa Almedalen, över tusen olika evenemang äger rum under veckan. Politiker, media, opinionsbildare, intresseorganisationer, PR- byråer och massa andra är på plats. Det är ett bra tillfälle att bilda nätverk, lobba eller socialisera sig på Donners Brunn med rosévin eller annan svalkande dryck med makthavare och andra. Jag laddar upp för nästa år istället.

Igår var folkpartiets dag och här kan du lyssna på Jan Björklunds tal som för övrigt var lysande retoriskt med tydliga budskap.

Igår passade även den röd-gröna alliansen på att släppa ett utspel om fastighetsskatten. Förändringarna är marginella och skiljer sig inte nämvärt från dagens system. Mona Sahlin har fått Lars Ohly att gå med på en uppgörelse, men frågan är hur dyrt enigheten blir för sossarna. Vad har Ohly krävt i gengäld av Sahlin? Slopa alla tre stegen i jobbskatteavdraget, chockhöja skatterna för låg och medelinkomsttagare, fortsatt flum framför kunskap i skolan, slakta näringslivet, förstatliga bankerna, fortsätta kräva utträde ur EU.

Idag har vi få svar på många frågor, men förhoppningsvis vet vi inom snar framtid vad som gäller. Helst i god tid innan valrörelsen drar igång i augusti 2010.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

0 kommentarer: