fredag 5 juni 2009

Använd din demokratiska rättighet, gå och rösta

Nu är det femtio timmar kvar tills vallokalerna stänger. Det har varit en bra valrörelse. Väljarna är mer medvetna om valet och det har rått en positiv stämning allmänt. Medierna har gett stort utrymme åt kandidaters som inte står på valbara platser som kört stenhårda personvals kampanjer. Det är bra eftersom att valtemperaturen höjs.

Det skapar en sund konkurrens mellan kandidaterna. För några år sedan var det lättare för en toppkandidat att luta sig bakåt eftersom att risken att bli förbi kryssad var liten. Men idag ser vi hur spelplanen ritats om.

Jag tycker folkpartiet gjort en bra valrörelse, vi har flera duktiga kandidater som vikt hela sin vakna tid på dygnet åt sina kampanjer. Vi har synts i medierna, har haft bra täckning i valstugorna, och våra affischer har setts över hela landet. Budskapet har nått väljarna och det har vi fått utdelning för i senaste mätningarna.

Nu är det valspurt. Det finns fortfarande många väljare som inte bestämt sig för vilket parti och vilken kandidat de ska rösta på. Därför är det viktigt att vi folkpartister fortsätter övertyga väljarna, familj, vänner, bekanta och grannen vid köttdisken på ICA.

Ju fler som röstar desto starkare står vår demokrati. I SR:s slutdebatt för en stund sedan fick toppkandidaterna avsluta debatten med en halvminut var för att förklara för väljarna om varför man ska rösta på just dem. Marit Paulsen (FP) sa det som fler borde säga:

" Jag kommer inte att be dig att rösta på mig eller folkpartiet. Jag ber och vädjar om använd din rösträtt. Rösta på det demokratiska parti och den kandidat du som du tycker är vettigast. Men låt oss rösta på söndag så att vi bidrar till att hejda den ström av svarta spöken från det förflutna som tenderar att överta den europeiska politiska marknaden. Titta på Holland".

Läs även: Aftonbladet, DN, DN, SvD, SvD, SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: