fredag 6 februari 2009

Partiråd i Göteborg

På fredag inleds folkpartiets partiråd i Göteborg. Ombud från hela landet samlas för att anta listan till Europaparlamentet och EU-programmet. Jag har suttit med i arbetsgruppen tillsammans med Cecilia Malmström, Marit Paulsen, Hans Blix, Olle Schmidt, Maria Wallhager, Frida Johansson Metso, Peter Lowe och Maria Weimer.

Vi har tagit fram ett gediget 87-punktsprogram som berör allt från klimat och miljö till kärnkraft, Euron, europeiskt FBI, människohandel, utvidgning, jordbruk (nej till subventioner), säkrare mat, vårdval Europa, tillväxt., fri rörlighet, rättsäkerhet, migrationspolitik och mer.

Folkpartiet är som bekant det mest EU-vänliga partiet och de kandidater som är föreslagna på listan är mycket duktiga personer som kommer göra super jobb både innan, under och efter valet som äger rum 7e juni.

Eftersom att Sverige har 18 mandat kommer det bli hård konkurrens om platserna. Men om Irland raticifierar Lissabonfördraget kommer Sverige tilldelas ytterligare två mandat som kan ge oss ett extra mandat.

Vem vet, men må bäste parti och kandidater vinna kampen om väljarnas förtroende.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

0 kommentarer: