onsdag 13 januari 2010

Bra beslut av Vellinge kommun

Varenda kotte borde vid det här laget känna till att det finns en kommun i Sverige som heter Vellinge.

I November månad stormade det kring moderata kommunalrådet Lars- Ingvar Ljungman i samtliga medier. Han ville inte ta emot ensamkommande flyktingbarn och vägrade skriva på avtal med Migrationsverket om att ta emot flyktingar.

Ljungman och kommunen kritiserades hårt från alla håll och kanter, och det med rätta. Barnen och ungdomarna flydde undan krig och andra humanitära katastrofer för att få börja ett nytt liv i ett fritt och demokratiskt land som Sverige. Det handlade om att barnen under en viss tid skulle bo i ett transitboende anordnat av en privat aktör. Det skulle inte kosta kommunen en krona.

Ljungman och kommunstyrelsen har ändrat sig och det är glädjande. Enligt ett beslut som fattats tidigare i kväll ska de ta emot flyktingbarn i fortsättningen och avtal ska skrivas på med Migrationsverket.

Det är bra att alla kommuner är med och tar ansvar för flyktingmottagningen, annars kommer systemet att falla samman, vilket även Ljungman påpekar. Fast det handlar också om det moraliska ansvaret man har som politiker. Nåväl, alla begår misstag, men nu gäller det att blicka framåt och Vellinge har tagit ett steg i rätt riktning.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch ja. Men lyckan blir nog kortvarig för er. SD planerar nämligen att satsa extra på just Vellinge i höst. I övrigt är det Sthlm som är prioriterat. När Vellingeborna insett att folkförrädaren Jungman verkligen förrått dem kommer SD vara det självklara alternativet. Hittils har dom inte behövts i Vellinge just pga att M skött sig på ett adekvat sätt. Samma sak i Nykvarn. Nykvarnspartiet svek och ND kom in i fullmäktige och satte krokben för resten.

Mvh Ren och riktig Svensk

Gulan Avci sa...

Då får vi hoppas på att Vellingeborna röstar med förnuft och hjärta. Jungman och andra i politiska ledningen har visat stort mod som omprövat sin tidigare hållning och det ska de ha stor eloge för.