tisdag 19 januari 2010

Det är inte rasistiskt att tala om islamism Fatima Doubakil

Sverige är ett tolerant land och mångfalden påverkar samhället positivt. Den utvecklingen ska vi värna och föra vidare till kommande generationer. Men så finns intoleranta krafter som saknar all respekt för frihet och demokrati. Dessa personer är oftast anslutna till höger eller vänsterextrema grupper.

En ny rörelse som börjat få fäste i vårt samhälle, är islamismen (inte Islam eller muslimer). De försöker sprida sin unkna lära till framförallt unga invandrarkillar i en del förorter. En del av rekryterarna har direkta kopplingar till terroristorganisationer i krigshärjade länder som Somalia och Afghanistan. Målet för islamisterna är att skapa ett samhälle baserat på sharialagar.

För inte så länge sedan rapporterade ekot att ett tiotal unga somaliska pojkar rekryterats till terrororganisationen al-Shabab i Somalia för att delta i strider. SÄPO bekräftade att så var fallet, en del av pojkarna kom aldrig tillbaks till Sverige, de dödades i strider i laglöshetens land.

Vi kan aldrig acceptera att terrorinspirerade människor fritt kan verka i Sverige. De manipulerar socialt utsatta pojkar och får dem att tro att livet blir bättre om de ansluter sig till terrorverksamhet. Gör vi inget idag är det försent i morgon.

Därför blev jag glad när ekot tidigare idag rapporterade att integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) gett Ungdomsstyrelsen i uppdrag att kartlägga behovet av så kallad avhopparverksamhet. Precis på samma sätt som det idag är möjligt för personer som är med i viktmaktrörelser eller vänsterextrema grupper ska det bli möjligt att göra sig fri från islamismen, som ministern kallar för "våldsbejakande islamism".

Som politiker kan man inte vara älskad av alla. Det finns alltid meningsmotståndare som har annan uppfattning. Det är bra eftersom att det skapar debatt kring viktiga frågor.

Nyamkos meningsmotståndare i den här frågan heter, inte otippat, Fatima Doubakil, språkrör för ”Muslimska mänskliga rättighetskommittén”. Doubakil menar att det inte finns islamister i Sverige idag.

Al-shabab är alltså ingen terrororganisation och SÄPO ljuger om rekryteringen av somaliska pojkar. Al- Qaida existerar inte, allting är en konspiration och Bin Ladin är egentligen en hyvens man som har blivit missförstådd. Talibanerna tycker män och kvinnor ska ha lika rättigheter och vill ha fred på jorden.

Doubakil förstår antingen inte att frågan handlar om islamister eller så vill hon medvetet få debatten att handla om muslimer. Det är tråkigt eftersom att hennes insatser för muslimerna mer stjälper än hjälper. Ett tips till Doubakil är att sluta skrika rasism varje gång hon framträder i media.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

Ekot, debatt i Studio 1 mellan Fredrik och Fatima, Newsmill

7 kommentarer:

Thoralf A sa...

Hej

Undrar om du är den enda bloggande folkpartisten som vågar stödja sin minister Nyamko Sabuni utspel om islamismen. Har letat runt länge men bara funnit ditt inlägg som jag för övrigt finner väldigt bra.

Martin sa...

Om fler folkpartister än du och nyamko hade litet råg i ryggen skulle jag överväga att rösta på er igen. Jag är ju egentligen liberal men som stora delar av ditt parti beter sig och inte beter sig så känns det ansvarslöst. Vissa folkpartister gör ynkedom till en vana. Lycka till med allt.

Anonym sa...

"...Bin Ladin är egentligen en hyvens man som har blivit missförstådd. Talibanerna tycker män och kvinnor ska ha lika rättigheter och vill ha fred på jorden."

Den saltslängen är ju klockren! Fast jag skulle nog inte kunna skriva så utan att bli kallad för en massa dumheter.

/Nybliven SD väljare

Anonym sa...

Bra skrivet gulan avci. Muslimernas värsta fiender är dess företrädare.

Anonym sa...

instämmer med föregående skribenter.

Per

Anonym sa...

Bra jobbat Gulan och Nyamko!

Nu röstar jag på er igen. Hade tänkt på SD ett tag men nej.

/Eero Aween

Gulan Avci sa...

Jag tycker det är viktigt att ta debatten mot alla krafter som hotar vårt fria samhälle, oavsett om det är islamister, vänsterextremister eller främlingsfientliga krafter.

Sverigedemokraterna hetsar mot alla muslimer och gör inte skillnad på islamister och muslimer. Med deras politik ökar spänningarna i samhället och förstärker vi och dem samhället.