måndag 25 januari 2010

Bandyspelaren borde få undervisning om kristallnatten och förintelsen

TV4 hade ett ganska obehagligt inslag i sin 22-sändning idag som handlade om bandyspelaren Alexander Mayborn. Han har i sin blogg jämfört en Premier League-match i England med Kristallnatten. Det var den 9 november 1938 som nazisterna genomförde en landsomfattande pogrom mot Tysklands judar, vilket blev startskottet för det andra världskriget och Förintelsen. Så här skriver han i sin blogg:

"Sen väntar kvällens drabbning mellan vackra pool och de giriga judarna och ikväll vill jag se Liverpool forcera frammåt hårdare än tyskarna gjorde under kristallnatten..."

Antingen är Mayborn bara omdömeslös, eller så var han medveten om reaktionerna. Själv hävdar han att han blivit missförstådd. Tyvärr tror jag inte juden som läst inlägget uppfattar det som missförstånd. Dessutom vore det bra om Mayborn fräschar upp sina historiekunskaper.

Jag noterar dessutom att inlägget skrevs den 20 januari, trots att det gått 5 dagar har han inte ändrat ett kommatecken. Det är bra att förbundets ordförande ska ta ett "allvarligt snack med honom".

Kanske finns det någon i bekantskapskretsen som kan informera honom att det är Förintelsens minnesdag den 27 januari. Det är den dagen då människor som tror på tolerans och ett samhälle fritt från främlingsfientlighet, rasism och antisemitism samlas för att minnas och hedra Förintelsens offer, tacka dem som överlevde lägren för att de berättat om det fasansfulla de varit med om och att vi tillsammans håller historien vid liv.

Läs även vad Gurgin och Johan Bernövall skriver. Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Typiskt er sionister att alltid ta "de utvalda" i försvar. Trots att det rörde sig om ett gott och roligt skämt. Förstår du verkligen inte det? Läs om i sådana fall.

Annars så avrättades ju den sk "Kemiske Ali" idag. Det har du minsann inte kommenterat. Nej, en avrättning av en oskyldig man går självfallet inte mot "de utvaldas" kritik av ett harmlöst skämt.

/Trött Palestinavän

/

Sancak Beyi Emre sa...

Visst bör han uppmärksammas om de, men inte mer. Faktum är att Tottenham har ett judisk smeknamn. Att han tog smeknamnet lite väl långt är en sak. Men bara till att ändra och be om ursäkt..

Emre

Gulan Avci sa...

Anonym,

med vänner som dig behöver palestinierna inga fiender.

Emre,

jag har inte heller krävt att man ska vidta åtgärder mot personen i fråga. Möjligtvis kanske ngn i hans krets upplysa honom om förintelsen och kristallnatten. Ingen blir fattigare av kunskap, då kanske han inte skriver så korkade saker i fortsättningen.