fredag 3 juli 2009

Öronmärk biståndspengar till Irans demokratirörelse

Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot för folkpartiet, tillika utrikespolitisk talesperson skriver idag på Brännpunkt att svenska biståndspengar bör öronmärkas till demokratirörelsen i Iran. Jag instämmer med henne.

Varje dag sedan presidentvalet ägde rum har människor trotsat den vidriga mullaregimen i Tehran och på olika sätt manifesterat sitt missnöje. Många människoliv har redan skördats. Därför blir det ännu viktigare att de olika rörelserna för demokrati och frihet som vuxit sig stark senaste tiden inte lämnas åt sina egna öden. De får inte ge upp. Men det förutsätter att vi i västvärlden tar vårt ansvar också.

Det räcker inte att säga att man stöder frihetskampen. Solidaritet kan endast manifesteras genom att gå från ord till handling. Sverige har ett extra ansvar som nytillträdd ordförandeland i EU. Vi kan bidra till att bana vägen för å ena sidan ett demokratiskt Iran å andra sidan stabilt mellanöstern. Ingen har råd att vänta, Iran är som en tickande bomb som kan explodera vilken dag som helst. Läs artikeln här
Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

0 kommentarer: