söndag 16 november 2008

Ännu en mätning att glädjas över

Gapet mellan alliansen och oppositionen minskar stadigt. Väljarna har sagt sitt, de föredrar ansvarsfulla politiker i en tid då lågkonjukturen sveper in över Sverige.

Regeringen har visat handlingskraft. Vilket inte kan sägas om oppositionen. I veckor har de inför öppen ridå visat hur mycket de ogillar varandra. Boven i dramat är ekonomin. Lars Ohly vägrar kompromissa, miljöpartiet vägrar acceptera att (v) inte följer efter deras pipa och Mona Sahlin försöker krishantera vilket inte funkat så bra hittills.

Ohly har vid flera tillfällen sagt att en ny regering som inte ger utrymme åt vänsterparitet kommer att fällas. Han låter bestämd, men frågan är om han löper linan ut när det verkligen gäller. Han spelar ett högt spel. Tar Mona Sahlin honom på allvar? Vad vore isf allternativet, att sitta med i en högerregering? (som han kallar alliansen för)

Hur som helst är det viktigt att alliansen inte fäster för stor vikt på oppositionens trassel, det är viktigt att de fortsätter kommunicera till väljarna vad de gör och vill göra i framtiden. Ingen kan ta ut segern i förskott, det är först på valdagen som valet avgörs.

Svd, P J Linders krönika

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: