söndag 9 maj 2010

Lars Ohly överkörd av ombuden

Vänsterpartiets kongress måste vara rena mardrömmen för Mona Sahlin. Tanken var aldrig att Lars Ohly skulle ingå i det röd-gröna samarbetet. Efter påtryckningar från sitt eget folk tvingades Sahlin till reträtt. Och här står hon idag. Med Lars Ohly sittande i knät och Maria Wetterstrand som stakar ut färdriktningen.

Den 3 maj skulle få slut på alla spekulationer om oenigheten mellan partierna. De presenterade en gemensam budgetmotion och nu skulle allt vara frid och fröjd. Mediernas fokus på Vänsterpartiet som de största förlorarna blev uppenbarligen för mycket för medlemmarna.

Ombudens brutala slakt av Lars Ohlys uppgörelse med sossarna och miljöpartiet kring den ekonomiska politiken kommer få förödande konsekvenser för vårt land om deras politik blir verklighet. Man kräver att följande bland andra ska skrivas in i vänsterpartiets valplattform: 6-timmars arbetsdag med bibehållen lön, höjning av a-kassan till 90%, borttagande av karensdagarna i såväl a-kassan som sjukförsäkringen.

Vänsterpartiet har aldrig varit ett parti att lita på, de tror att välstånd kommer till av sig självt. Ekvationen är enkel, färre som jobbar, mindre pengar till statskassan för att finansiera vård, omsorg och skola. Det blir färre satsningar på infrastruktur, på jobbfrämjande åtgärder och det går överhuvudtaget inte att föra en seriös och framåtblickande politik.

Inte heller är partiet att lita på i utrikespolitiken. Vänsterpartisterna är egocentriska protektionister som struntar fullständigt i att människor i andra delar av världen behöver vår hjälp för att kunna skapa demokrati i sina länder.

Deras solidaritetskänsla sträcker sig inte längre ut än att behaga partimedlemmarna. Annat var det förr, då hade man respekt för det internationella engagemanget, men idag ägnar de sig hellre åt navelskåderi än att bidra till freden. Läs försvarsminister, Sten Tolgfors artikel om Afghanistanfrågan.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Varför tror du att V vill att färre ska jobba?

Gulan Avci sa...

Vänsterpartiets ekonomiska politik främjar inte arbetslinjen. Deras politik är endast möjlig i en drömvärld.

De vill avskaffa rut och rot-avdragen, göra det svårare för företag att anställa ungdomar under 26 genom att ta bort halveringen av arbetsgivaravgifterna vi infört. Återinföra förmögenhetsskatten, fastighetsskatten, satsa alla skattepengar på att höja ersättningssystemen, införa 6 timmars arbetsdag med full lön. Ja, listan går att göra lång men detta borde räcka för att förstå att med deras politik kommer färre jobba och fler tvingas leva på bidrag. Jag tror inte detta gynnar välfärden.

Santiago sa...

Vänsterpartisterna är egocentriska protektionister som struntar fullständigt i att människor i andra delar av världen behöver vår hjälp för att kunna skapa demokrati i sina länder.

Nja, snarare är det nog så att vänsterpartiet motsätter sig när "hjälpen" kommer i form av vit fosfor och klusterbomber.

Gulan Avci sa...

Santiago, om du menar att vansterpartiet visar solidaritet genom att vilja ta hem svenska trupperna fran Afghanistan eller att man hellre ville ha kvar Saddam Hussein vid makten an att lata miljontals manniskor i Irak fa sin frihet och bli av med en av varldens vidrigaste diktatorer, sa har vansterpartiet och Folkpartiet olika syn pa hur vi vill stodja manniskor utanfor vart lands granser.Det finns mycket att saga om kriget i Gaza. Men dar finns uppenbarligen en skillnad mellan vanstern och folkpartiet med. Vi vill att det ska bildas ett palestina sida vid sida med Israel, inte pa ruinerna av Israel.

Santiago sa...

Vi vill att det ska bildas ett palestina sida vid sida med Israel, inte pa ruinerna av Israel.

Däremot verkar ni vilja att en palestinsk stat ska bildas på ruinerna av Gaza.

Och hade USA velat bli av med talibanerna och Saddam Hussein så hade man nog gjort bäst i att inte träna upp dom och förse dom med vapen så att dom just kunde skaffa sig enväldig makt in the first place. Ivrigt påhejade av bland annat folkpartiet då det begav sig.

Sen så börjar man undra hur mycket en arabs liv är värt i dina ögon Gulan. Du vet, det dog folk i Irakkriget också....