lördag 29 maj 2010

Behåll barngruppernas storlek i förskolan

Moderaterna i Stockholms Stad presenterar sin skolpolitik inför valet. Till SvD säger gruppledaren i utbildningsnämnden, Cecilia Brinck att de vill slopa taket för barngruppernas storlek i förskolan.

Idag bör gruppernas storlek inte överskrida 14 barn i åldrarna 1-3 och 18 barn bland äldre barnen. Förslaget är dumt, för även om en del stadsdelar har svårt att leva upp till målen, skulle det sannolikt bli värre om man slopade taket. Det skulle även påverka negativt på det pedagogiska arbetet.

Skolborgarrådet Lotta Edholm uttalar sig också och säger att det inte är ett bra förslag. Läs hennes blogg, där utvecklar hon resonemangen på ett mycket bra sätt. Givetvis behövs det fler och andra måttstockar för att mäta kvalitén i förskolan, men det ena behöver inte utesluta det andra. Även småbarnsföräldrar är oroliga av förståeliga skäl, här ger en del av dem uttryck för sin oro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är den sanna orsaken att vissa värstingar döms aldrig t.ex. muthärvan i MIGGAN: jo, allra största katastrofen var inte i hemlandet som jag flydde; tvärtom, HÄR: MIGGANs handläggare FADIME BAKIR TAR BETALT (mutor). Eftersom jag är gömd asylsökande kan inte ens besöka polisen. Vart skulle jag anmäla sådana kriminella anställda?

Mvh.m.jallow

libyen.jallow@yahoo.fi

Anna sa...

moderaternas förslag är inte bara dumt, det är idiotiskt. Som småbarnsförälder tillsätter jag min tro och hopp på folkpartiet i kommande förhandlingar med moderaterna. Stå på er!

Anna