tisdag 13 januari 2009

Islamismen sprider sig i Sverige

Förra veckan skrev poeten, Mohamed Omar i Expressen att han har blivit islamist. Händelserna på Gasa fick honom att komma till denna instinkt. Numera är han en passionerad anhängare av Hamas, Hizbollah och Iran. Samtliga som ni vet vill förinta staten Israel och döda judar vart de än befinner sig i världen.

Det är skrämmande att en person som Mohamed Omar som haft respekt och inflytande i den offentliga debatten så stolt manifesterar islamismen i dess mest extrema form.

Omar beskyller västvärlden i allmänhet och sionister i synnerhet för det palestinska folkets lidande. Men ingenstans i artikeln nämner han alla de möjligheter palestinierna haft för att Palestina ska bli en självständig stat sida vid sida med Israel. Nej för det passar numera inte Omars världsfrånvända beskrivning av konflikten.

Ingenstans i artikeln nämner Omar de raketbeskjutningar människor i Israel dagligen måste fly undan. Dödsfallen på båda sidor är en tragedi för mänskligheten men Omar struntar blankt i att ta upp lidandet hos civilbefolkningen på andra sidan. Som den islamist han numera är passar det inte in i mallen. Omar forsätter vidare;

”Varje gång jag har skrivit en artikel som kritiserar islamismen, synen på religionen som vägledande för statsstyret, har jag applåderats av tidningsskribenter, tyckare och bloggare”.

Vänner av demokrati och mänskliga rättigheter vet att islam kidnappats av extremister som numera Mohamed Omar anslutit sig till. Islam praktiseras av en miljard människor men tyvärr kommer alltid en klick extremister som stödjer terrorism till tals och blir självutnämnda talespersoner. Att Omar stödjer Hamas & Co må vara en sak men frågan är om han kommer åka på turné runt om i Sverige och rekrytera ungdomar i jihads namn för att döda judar? Eller öppna en filial till Al-Qaida?

Idag skriver Dilsa Demirbag- Sten i Expressen om Gasakonflikten och de antisemitiska strömningar som florerar runt om i världen, inte minst i Sverige. Omar anklagar Dilsa för att vara Israel lakej. I Omars ögon är alla som står upp för demokrati och mänskliga rättigheter numera israeliska hantlangare. Men jag säger som Dilsa så klokt avslutar artikeln med;

”Islamister kommer aldrig att få mitt stöd och jag kommer göra mitt bästa för att de ska marginaliseras”.

Alla som stödjer demokrati och mänskliga rättigheter oavsett om man är muslim eller ej borde ta ställning nu. Den islamistisk politiska ideologins spridning måste stoppas.

Läs även Jonathan Lemans och Per Gudmundsons inlägg

Läs även andra intressanta åsikter om
, , , , , , , , ,

9 kommentarer:

roberth sa...

Ja inget förvånar längre i Sverige. Att bli Islamist verkar vara fint numera? Vart är vi på väg? När idioter som Andreas Malm får brede ut sitt hat på svt och i Dn då har det tamefan spårat ur!

Unknown sa...

"Vänner av demokrati och mänskliga rättigheter vet att islam kidnappats av extremister"

Du glömmer alla de Israeliska politiker som har sina rötter i Irgun och Lehi.
Även den judiska religionen är kidnappad av extremister.

Anonym sa...

Det mest skrämmande är att Muhamed Omar tydligen nu känner sig fullständigt trygg med att komma ut som islamist.

Har utvecklingen gått så långt i Sverige att islamiseringen inte längre går att stoppa ?

Anonym sa...

Du menar att det ar palestininernas eget fel att de inte fatt en egen stat annu. Kan inte samma sak sagas om Kurder i sa fall?

Gulan Avci sa...

hade kurderna haft samma möjligheter och internationellt stöd för självständighet så hade Kurdistan funnits på kartan idag.

Palestinska ledare verkar inte vilja ha ett fritt Palestina, de har sjabblat bort så många möjligheter att bygga upp sitt land att man snart tappat räkningen.

Det är synd för de som blir lidande är det palestinska folket.

Anonym sa...

Sa det kan du saga med sakerhet? Kurderna ar battre manniskor an palestinierna? For ovrigt ar det konstigt att du plotsligt bryr dig om palestinierna.Jag har inte last mycket medlidande med palestinierna pa denna blogg. Men det ar sant att palestinska ledare har sjabblat bort chanser till fre. Precis som Israel har sjabblat bort chanser till fred. Golda Meir pa 70 talet,Ariel Sharon, Netanhauy, samt att det arabiska fredsiniativet ignoreras av Israel.
Men det klart att livet blir enklare om man bara skyller pa det palestinska lederskapet.
mvh Eleni S

Gulan Avci sa...

Eleni,

jag har inte påstått att något folk är bättre än någon annan.

Men det finns en viktig grundläggande skillnad mellan Israel och det palestinska ledarskapet. Israel är en demokrati, väljarna avsätter och tillsätter politiker och människor kan yttra sig kritiskt utan att vara rädda för sin säkerhet.

Hamas bryr sig inte om civilbefolkningens lidande. Hade de verkligen gjort det så hade de importerat grävskopor istället för vapen och bygga upp ett framtida fredligt Palestina.

Det finns mycket att kritisera Israel för också. Men poängen här är att de har rätt att försvara sin stat och sin befolkning när den hotas att utplånas från kartan.
Gulan

Laertes sa...

Nu är det ju så att i den riktiga världen hotas Israel definitivt inte av att utplånas från kartan. Om mangranskar lite kartor från de senaste 60 åren ser man dock att palestinierna snart faktiskt har utplånats från kartan av Israel! Inget större prombel tydligen...

Anonym sa...

Det var väldigt tråkigt att läsa Omars artikel.. Bara för att man tycker att Israel gör fel och är hemska och går emot mänskliga rättigheter osv just nu så behöver man inte tycka att hamas är bra för det liksom.. Både sionister och extrema islamister gör fel. Man behöver inte stödja någon utav dem och inte försvara någon utav dem. Det är nog det som är felet med många muslimer,de bara ser svart-vitt, antingen är jag emot hamas eller så är jag för. Liksom det funkar inte så det finns en grå-zon!

/Muslimen