måndag 12 januari 2009

Hushållsnära tjänster en lyckad reform

I en undersökning som Almega (arbetsgivarorganisation) gjort visar det sig att allt fler vill ha hushållsnära tjänster. Jag tycker det är fantastiskt att reformen gett sådan effekt på så kort tid.

Dessutom tror jag att intresset för hushållsnära tjänster kommer bli ännu större från 1 juli när reduktionen på 50% kan göras på en gång. Det var en grov miss av regeringen att hänvisa till deklarationen. Det blir krångligt och dyrt. Vanliga människor har inte råd att lägga ut så mycket pengar och få det i efterskott.

Förutom att det skapas en massa jobb så minskar den svarta marknaden. Oftast är det invandrarkvinnor som tidigare jobbat svart utan skydd. Nu får de pensionspoäng och omfattas av socialförsäkringsskydd vid arbetslöshet, sjukdom, föräldraledighet precis som alla andra arbetstagare.

Inom vänstern finns ett stort motstånd mot hushållsnära tjänster och både s och v har sagt att de kommer riva upp reformen om de vinner nästa val. Det är mycket märkligt med tanke på att de samtidigt värnar rotavdraget (kanske för att det utförs av män och inte kvinnor)?

Varför är det okey att göra skillnad på manliga och kvinnliga arbeten. Varför kan en man komma och snickra hemma hos mig men inte en kvinna som städar?

Nedan har jag gjort ett axplock på reformer vänsterpartiet kräver ska rivas upp om det blir maktskifte. Jag har inte listat miljöpartiets och sossarnas olika krav men jag tror att det räcker gott och väl med vänstern för att blir mörkrädd!

Låt oss se vad vänsterpartiet säger ja och nej till
Vänsterpartiet säger nej till jobbskatteavdraget.
Vänsterpartiet säger nej till slopandet av fastighetsskatten
Vänsterpartiet säger nej till slopandet av förmögenhetsskatten
Vänsterpartiet säger nej till hushållsnära tjänster
Vänsterpartiet säger nej till sänkt bolagsskatt
Vänsterpartiet säger ja till rotavdraget
Vänsterpartiet säger ja till att sänka skatterna kraftigt för arbetslösa, pensionärer och sjukskrivna.

Ps! Detta var bara ett axplock, det finns mer att lägga till på listan.Ds!

Svd Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att den blev så lyckad :-)

Gulan Avci sa...

Eller hur, tänk vilken effekt det blir efter 1 juli när människor känner i plånboken att det är billigare:)