tisdag 20 april 2010

Socialdemokraterna överkörda igen

För tre veckor sedan sa Carin Jämtin till DN att Förbifart Stockholm ska byggas- att hon var beredd att köra över Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Nu blir hon själv överkörd. "Uppgörelsen" som de rödgröna partiledarna presenterade tidigare idag, visar klart och tydligt att det varken är Carin Jämtin, Mona Sahlin eller någon annan Socialdemokrat som håller i taktpinnarna.

Detta är ett svek mot väljarna, men tur är att det kommer innan och inte efter valet. Få glömmer Annika Billström(s) svek 2002, då hon innan valet sa nej till biltullar och efter valet genomförde det ändå, påtvingat av Göran Persson.

Det kommer givetvis få stora konsekvenser för Stockholmstrafiken. Blir det maktskifte kommer de viktiga framtidssatningarna utebli. Blir Alliansen återvald så lovar vi att fortsätta vårt arbete för att göra Stockholm till en ännu bättre stad att, bo, arbeta och resa i. Och vi kommer satsa på både kollektivtrafiken och biltrafiken.

Martin Andreasson (fp) skriver i sin blogg om löftet att i riksdagen lagstifta om en folkomröstning. Han påpekar att det enligt Regeringsformen (kap. 8.4§) inte går att lagstifta. Pinsamt att en erfaren politiker som Mona Sahlin inte har koll på detta. Hon vill dessutom bli statsminister.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , Läs även Martin Andreasson Christer G Wennerholm Grufman Per Ankersjö Edvin Alam Hans Åberg Kent Persson Per Gudmundsson DN DN SvD


0 kommentarer: