måndag 9 november 2009

Zlatan har gjort mer än tillräckligt för sitt land

Det är sällan jag skriver om fotboll i bloggen. I kväll gör jag ett undantag efter att ha läst vad Radioexpertens expert Ralf Edström uttalat till Expressen om Zlatan Ibrahimovics beslut att inte stanna kvar i landslaget.

- "Otroligt att man inte ställer upp för sitt landslaget. Jag kanske är gammalmodig, men det är ett sätt att betala tillbaka till svensk fotboll för allt man uppnått". 

Vad exakt är det Zlatan ska betala tillbaks för? Att han gett allt för Sverige, avgjort viktiga ödesmatcher och alltid varit lojal och dedikerad landslaget. Det är nu om nånsin Zlatan borde hyllas och tackas för att han stannat kvar i landslaget så länge. Vad får han som tack? Du har inte gjort tillräckligt för ditt land.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Vad då "hans land"? Han kan inte den svenska nationalsången, han är inte lång, blond och blåögd, han har spelat för såväl Inter som Real Madrid betydligt mer än för "sitt" Svenska landslag genom åren. Han är inget annat än en vedervärdig legoknekt som saknar motstycke i tex Henrik Larsson, Jungan. Ravelli och Limpar etc.

/Realist inte rasist

Anonym sa...

Alla idrottare borde ställa upp för sitt land, det är en plikt en skyldighet. MVH Alex

trötter sa...

Ett jävla tjat om zlatan. Killen vill inte spela i Sverige- so what. Så mycket som journalisterna gnällt på honom så borde han ha hoppat av för länge sen. Dessutom är det stor skillnad mellan i blågult, barsa och inter.

Anonym sa...

Instämmer med övriga. Han var ju inte ens på plats för att ta emot den sk guldbollen vilken skulle tilldelas honom. Vad säger detta om hans lojalitet till hans sk land?

MVH SD:are

PS. All heder och ära år Carro Seger, även om jag djupt beklagar att även hon förråder sitt land inom kort.

Gulan Avci sa...

Huruvida Zlatan stannar kvar eller slutar i landslaget gör honom varken mer eller mindre svensk. Sen att han och några andra av killarna inte sjunger nationalsången kan man ha tycke om. Personligen tycker jag det vore trevligare om alla sjöng.

Alex, jag tycker det är fin sak att ställa upp för sitt land som idrottare - och alla får inte den möjligheten. Men ska det finnas praxis på hur länge man ska göra det för att bli uppskattad?

Vidare verkar det som att Zlatans nej inte är definitivt. Det jag reagerade på var Ralf Edströms hårda ordval att han ska betala tillbaka. Och jag ställde frågan, vad är det han ska betala tillbaks som inte har betalats?

Gulan Avci sa...

SD: Det måste vara jobbigt att sitta och pricka av alla landsförrädare hela dagarna. Men å andra sidan kan det ju inte finnas så mkt annat att glädjas över i din värld. Suck!

Anti-svartsjuka-människor sa...

Alltså kan ni ta och ge er! Vad fan vet ni om hans liv, psykiska hälsa eller tillstånd. han kanske inte orkar spela längre. Vilken jävla idrottare har satt Sverige på kartan som Zlatan? Vilken sjuk tanke att sen komma och säga att han inte betalar tillbaka! Vad fan är det han ska betala tillbaka? Han är uppvuxen i Sverige och hans föräldrar arbetar och betalar skatt lika mycket som alla andra. Gå och gnäll på Svennis vad fan har han gjort för sitt land är bara skämt ut sig och Sverige!!!!

Anonym sa...

Svenskar tror att dom sitter över andra det här är tamefanmej det klockrenaste exemplet och inte en jävel reagerar tvärtom hyllar dom sånna kommentarer! Skamligt! Det är för helvete inte svensk fotboll som har skapat Zlatan. Zlatan har skapat sig själv genom hårt arbete under enormt stor press all heder säger jag bara. Men ni kommer ändå aldrig bli mätta ni blir mätta den dagen Zlatan hänger sig själv för er då kommer ni snacka om tacksamhet! Hycklare!

Gulan Avci sa...

Det är många olika åsikter som yttras kring Zlatans framtid i landslaget.

Jag tycker liksom många andra att det vore bra om han stannade kvar men det är upp till honom, det bör respekteras.

Mitt inlägg har dragit ny trafik hit och många vill delge sin åsikt. Reglerna är väldigt enkla, är man saklig blir man publicerad, allt annat förpassas direkt till papperskorgen. Låt mig tillägga att min toleransnivå är väldigt hög men den har en gräns.

Allt gott
Gulan

Platon sa...

Håller med Gulan.Det är upp till Zlatan om han vill fortsätta spela i landslaget eller inte.Alla andra skall hålla flabben!

all_is_taken@yahoo.se sa...

Det Ralf Edström talar om är ett hederskodex som de flesta stora spelare i världen fortfarande följer. Lionel Messi, exempelvis, som spelar för Argentina: Han tackar mer eller mindre aldrig nej till landslaget. Messi är antagligen världens bästa och mest respekterade fotbollsspelare just nu. Varför tackar han inte nej? Fråga dig själv det.
Få världsspelare genom tiderna - världen över - har haft lika stora valmöjligheter att komma och gå i sitt landslag som Zlatan.
Genom historien har det ansetts fint att ställa upp för sitt land, i synnerhet när man är i sina bästa år. Det har samtidigt ansetts fult att inte göra det.
Betala tillbaka-delen: Man fostras i sitt land, genom mer eller mindre gratis lag, på kommunala planer, skyddas av gemensamma försäkringar etc etc.
Det är det man betalar tillbaka för. Att man har fått chansen att ta sig till den nivån.
Jag blir beklämd när en sådan som du uttalar dig om ett ämne du inte kan. Jag har aldrig gillat dig, det ska jag ärligt säga, men jag älskar Zlatan Ibrahimovic. Jag ser varenda Barcamatch och skrattar som ett stolt barn när han gör fina passningar och mål.
Det gör mig oerhört ledsen att han inte är mer taggad och peppad att ställa upp för sitt land. Och att han inte är mer professionell när han drar på sig landslagströjan.
Visst spelar han hundra nivåer över alla andra, men ett proffs beter sig inte som han gör i landslaget. Eller som han har gjort senaste året.
Senast jag såg honom peppad på plan var i EM 2008. Så vill jag se honom. Så borde du vilja se honom. Och om du brydde dig det minsta om integration skulle du förstå hur viktigt det är att vi har en Zlatan som visar att han älskar sitt land.
Om jag var uttagen till ett landslag skulle jag ALDRIG tacka nej förrän det var dags att ta farväl.
Med det sagt: är han inte taggad så kanske det är dags att lägga ned landslagskarriären.
Men DU ska inte gå till attack mot Ralf Edström för att han säger som det är:
Alla som är tillräckligt duktiga att ta plats i ett landslag har en moralisk skyldighet att göra det. Sedan kan det finnas skäl till att man inte alltid kan, men grundregeln är så enkel.
Allis

Allis sa...

Och du som snackar om att Zlatan inte kan nationalsången: En miljard spelare över hela världen sjunger inte med. För att de är så koncentrerade.
Du letar efter saker att attackera honom för.
Och Gulan, återigen: Du vet inte vad du snackar om. Visst vore det trevligt om alla sjöng med. Jodå, jättegulligt.
Men det fungerar inte så på den nivån.
Försök att prata med exempelvis elitfotbollsspelare precis innan match. Hälften kommer knappt kunna svara dig för att de är så inne i sin egen värld.
Snälla, prata inte om saker du inte kan något om.

Anonym sa...

Förstår inte varför folk klagar? Ni skall va glada att zatan tillbringar så lite tid som möjligt inom rikets gränser. Landslaget skall enbart innehålla germanskt blod annars blir gruppen inhomogen, precis som övriga samhället.

88