tisdag 3 november 2009

Det nya antijudiska partiet

Först tänkte jag inte skriva om det men jag har ångrat mig. Personer som Mohammed Omar (Nyheter24) ska inte osynliggöras eller tystas ner. Omar har tagit steget fullt ut och bildar nu ett eget parti vars främsta uppgift går ut på att jaga judar varhelst de befinner sig i Sverige.

Till detta arbete har han sträckt ut handen till nazister, radikala muslimer och den extrema vänstern. Gemensamma nämnaren är antisemitismen. Missförstå mig inte nu, partiet ska inte arbeta mot antisemitismen utan de vill piska igång obehagliga stämningar som närmast liknar 30-talet och judeförföljelsen.

Jag måste också erkänna att jag är aningen besviken på medierna. De har lika stor skyldighet som oss andra att försvara demokratin, men de lyser med sin frånvaro i debatten. Jag kan tänka mig att en och annan organisation eller trosinriktning känner sig manade att delta i Omars vidriga arbete.

Därför är det på sin plats att vässa granskningsinstrumenten för att säkerställa att inte en enda krona hamnar i fel fickor och syna den politik de försöker förmedla till allmänheten.

Läs även andra
intressanta åsikter om , , DN, EKOT
Bloggar: Adam Cwejman, Seved Monke

11 kommentarer:

Anonym sa...

Bra och tydligt. Håller med dig, var är medierna. SD går det bra att granska men inte islamismen.

Unknown sa...

Gulan,

Att du reagerar på Omars nya utspel är inte helt oväntat, men att du länkar till en sverigedemokratisk blogg är det.

Hur tänkte du?

http://bouhamza.blogspot.com/2009/11/gulan-avci-och-sdsant.html

Etnisk svensk antirasist sa...

Du länkar till "patrioten" Spikharrys blogg. Är du inte klok människa? Fattar du inte att han är rasist? Eller har du glömt att "sveket mot Sverige" och "Sverigefientlighet" är klassisk nazistpropaganda? HAN LÄNKAR BARA TILL SD-KURIREN OCH ANDRA FRÄMLINGSFIENTLIGA MEDIER I SIN BLOGG FOR FUCK SAKE!!!

Gulan Avci sa...

Hej,

det var verkligen inte min avsikt att länka dit. Jag läste det inlägget men trodde jag hade kopierat Nyheter24:s inlägg. Men tack för att ni informerar mig. Nu ska det vara hänvisat till rätt länk.

/Gulan

Anonym sa...

gulan din fegis du just erkände att "parioten spikharry"'s (SD) blogg är värre än div islamister och nazister i den politiska kartan. och jag skulle gärna ha lite utav det gräs som harschtomten som gnällde om "nazistpropaganda" strålande inlägg.

mvh robban

Hippie Tanten sa...

Det var bra att du valde att skriva om det. Förstår att det är förenat med vissa risker, men det är rakryggade personer som du, som behövs för att stå emot dessa hot.

Kurre sa...

Fast skulle inte Omars nya parti vara antisionistiskt? I så fall är det ju inte samma sak som att vara antijudiskt. Alla judar är inte sionister, varför blandar Gulan ihop dessa saker?

Gulan Avci sa...

Kurre, för Omar och hans vänner spelar det ingen roll om man är sionist eller ej. I Omars vidriga värld handlar det om juden som ska bekämpas.

Ida sa...

Kurre, det är inte Gulan som blandar ihop sionister och judar utan Omar själv. Annars, det att Gulan har länkat en SD-s sida visar tydligt att det är väldigt lätt för folkpartister att blanda ihop sina egna åsikter med åsikterna som främlingsfientliga partier har.
Ibland vet dem inte själva skillnaden.

Anonym sa...

Vore det inte på sin plats att fråga vilka det egentligen är som släppt fram Mohammed Omar gång på gång i radio. Han utgesd för att vara poet och företrädare för muslimer i _Sverige. Poesin må det vara hur som helst med, den är dock inte av den höga klass att den i sig skulle leda till att nämnde Omar får tala i radio förvånansvärt ofta. Analyserar man vad han säger, eller åtminstone lyssnar uppmärksammat, tycks han ha varit en muslimsk företrädare av synnerligen urvattnat slag. Han tycks med Gud mena bara något gott som finns i oss alla, att regligonen egentligen bara är ens erie vackra omskrivningar.

Kan det vara denna urvattnade attityd som nu lett till att han tvingats till att sätta ner foten?

Är han en verklig muslim tror jag att det är naturligt att han söker samarbete med konservativa krafter i Sverige, då det finns mycket som förenar, bl a vad gäller kvinnosyn. Gäller samarbetet nazister undrar undertecknad i sitt stilla sinne om det inte är fråga om parodi på hög nivå.

Gulan Avci sa...

Ida,

jag tycker det är viktigt att folkpartiet markerar att hederskulturen ska motarbetas, att alla elever, såväl flickor som pojkar ska ha rätt till jämlik undervisning, att arrangerade äktenskap, barnäktenskap och könsstympning ska kriminaliseras, att det är viktigt att människor som kommer till Sverige lär sig svenska eftersom att språket är nyckeln till integration.

Det gynnar varken samhället, de som är utsatta eller debattklimatet när framförallt vänsterdebattörer ständigt försöker hamra in att folkpartiet är rasister eller främlingsfientliga.

Allt gott
Gulan