söndag 20 juni 2010

Historisk vecka

Det har varit en händelserik vecka. I torsdags fattade vi ett historiskt beslut i riksdagen kring Kärnkraftens framtid. Efter många timmars debatt var det ett faktum. Med den borgerliga alliansen vid makten kommer kärnkraften finnas kvar. Idag finns det tio kärnkraftsreaktorer. Nu blir det möjligt att bygga max tio nya, som ersätter dagens reaktorer när de blir gamla.

Oppositionen har svurit att riva upp beslutet om de vinner valet. Låt oss hoppas att så ej blir fallet. Partivännerna, Carl B Hamilton och Nina Larsson, vilka båda deltog i debatten, skriver bra inlägg på sina bloggar.

Så det kungliga bröllopet. Jag hade äran att få gå på festkonserten för kronprinsessan Victoria och prins Daniel i fredags. Höjdpunkten, förutom brudparet, var Roxette. Återföreningen på scen var stort, grymt och mäktigt. Hoppas det inte var tillfällig återförening.

Igår kunde hela världen följa brudparet. Från altaret till festen. Själv satt jag hemma och följde festligheterna med SVT. Jag har inte haft någon speciell åsikt om monarkin tidigare. Tycker kungafamiljen sköter sig bra och representerar Sverige väl.

Att Sverige fått en ny prins av folket, är ingen överdrift. Prinsens tal till sin äkta hälft fick en och annan att fälla en tår. Även jag blev väldigt rörd. Idag ställer sig många frågan om Sverige kan få en Daniel-effekt. Om stödet för monarkin ökar. Ingen sitter inne med de självklara svaren idag. Utan det får framtiden utvisa.

Dock är en sak säkert. Vår framtida drottning och hennes make kommer sätta helt andra avtryck än dagens regent. Även prinsens far, Olle Westling höll ett strålande tal som går att läsa här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentarer:

Anonym sa...

Sverigae har fattat ett bra beslut ja till Kärnkraft. Sverige bör också utveckla kärnvapen lika rätt som andra stora länder