måndag 12 april 2010

Ingen bojkott av israeliska produkter

Uppdatering: Johan Ingerö har en bra blänkare på Neos hemsida om hela bojkotthistorien!

I lördags hade konsumentföreningen Väst stämma i Göteborg. Tre motioner med förslagen att Coop-butikerna ska bojkotta produkter från Israel bifölls. I ett pressmeddelande skrev ordföranden att styrelsen ska driva bojkottfrågan vidare till KF Sverige.

Dock verkar det finnas hopp i denna, annars mycket tråkiga historia. Igår kom ett pressmeddelande från högsta ort. Bojkottkravet mot israeliska produkter kommer inte hörsammas.

Förra året lurade Lidl, Ica och Konsum konsumenterna med vilseledande information om var grönsakerna som såldes i butikerna, ursprungligen kom ifrån. I min egen konsum-butik på Kungsholmen märktes flera kartonger israeliska paprikor om till spanska. Läs inlägget jag skrev då.

Konsumentföreningen är inte unika med att resa bojkottkrav mot Israel. Såväl partier i riksdagen som andra vänsterorganisationer har länge "kämpat" för att strypa alla svensk-israeliska förbindelser. Maria Byström skriver bra i sin blogg.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Ässet sa...

Visst finns det fler skurkstater än Israel som förtjänar bojkottaktioner men det är ju upp till var och en att välja sina aktiviteter. Häromåret så var det ju vissa folkpartister som ville bojkotta Kina. Kärnfrågan som Gulan inte kommer ifrån är ju att Israel är en ickedemokrati som mer påminner om det forna Sydafrika än en västerländsk demokrati, lite märkligt att "liberaler" numera stödjer apartheid. Såvitt jag kan påminna mig var det inga fokpartister som protesterade mot den dåvarande internationella bojkotten av Sydafrika.

Anonym sa...

bojkotta turkiska varor