måndag 11 augusti 2008

När ska vänstern sluta med SD hotet?

Bloggaren Roger skriver anklagande att bland andra Dilsa Demirbag-Sten, Mauricio Rojas och jag bidragit till att göra Sverigedemokraterna rumsrena varje gång vi uttalat oss i frågor som rör integration.

Han skriver vidare att den "nyliberala politik" vi står för har förstärkt klasskillnaderna i samhället och att vi vill assimilera människor. Min familj var tvungen att fly till Sverige just för att den turkiska staten försökte assimilera oss och förbjuda oss att säga att vi är kurder.

För ett par år sedan kunde vänstern knappa in billiga poäng för sin rasistpropaganda eftersom det var tabu att säga att integrationspolitiken misslyckats. Att de inte kan acceptera det faktum att det finns invandrare som sympatiserar med och engagerar sig i borgerliga partier visar tydligt på vilken demokratisyn de har.

Vill de bli tagna på allvar (inte mycket förtroendekapital kvar nämligen) kan det vara läge att ransaka sig själva och erkänna att den politik de fört varit förödande just för den grupp de säger sig företräda. Att språk och arbete är nyckeln till en bra integrationspolitik borde vara självklart för alla. Men så länge dessa sanningar kommer från borgerligt håll kommer vänstern fortsätta på samma spår.

Läs även Daniel Suhonens krönika på Atonbladet kultur om samma ämne

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som V(PK) och övriga "vänstern" sitter i samma snabbt sjunkande eka som Herr Åkesson. Ingen av dessa har ju någon adekvat politik vad gäller att erhålla nya arbetstillfällen som på långsikt kan ta oss ur den "mindre" kris i vilken vi befinner oss idag, än mindre förhindra liknande framtiden. Inte konstigt förövrigt att det främst är sossar och v(pk):are (bortsett från kådisarna då) som springer över till SD. Fler paralleller än skillnader vid en snabb skrapning på ytan kan man lugnt påstå.

Mvh Johan K

PS. Hälsa Kevin!

Anonym sa...

det bara råkar vara så att ordföranden jimmie åkesson är före detta medlem i moderaterna liksom tidigare ordföranden sten andersson.

sd:s koppling till det borgerliga blocket är fastlagt då flera av deras politiker är före detta centerpartister och moderater. folkpartiet har också sedan länge fört en retorik inspirerad av sd.

och gulan, du är så naiv att det börjar bli lite jobbigt. du gnäller jämt på sveriges misslyckade integration och visst den har inte varit perfekt. men den thatcher inspirerade batonghöger som du förespråkar är 100 ggr värre och det är tom empiriskt bevisat. se dig runt i europa och titta på dom högerstyrda länderna och deras integration. har det funkat bättre i frankrike t.ex?

och kom inte med hur bra det är i usa för det räcker med att titta på vilken hög status el salvadorianer och mexare har för att inse deras fantastiska förmåga att ta hand om flyktingar. och kom inte dragandes med asiater och andra invandrare eftersom usa knappt tar emot några flyktingar överhuvudtaget utan släpper bara in högutbildad arbetskraftinvandring som har sin anställning klar redan innan dom kommit in i landet.

ingen batonghöger tack.