söndag 7 oktober 2007

Knockout Sahlin!

Debatten mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin hade ett bra debattklimat. Skiljelinjerna var dock tydliga. Reinfeldt betonade arbetslinjen medan Sahlin fortsatte hamra in bidragslinjen. Sahlin hade svårt att acceptera att låg - och - medelinkomsttagare nu får det bättre och lite mer pengar i plånboken när andra steget i jobbavdraget träder i kraft. Det blev också uppenbart att s inte har någon politik för att bryta utanförskapet.

Kvällens debatt visar klart och tydligt vilket block som är regeringsdugligast. Så länge sossarna inte lägger korten på bordet och talar om för väljarna vilka visioner de har för Sveriges framtid, hur de ämnar styra landet eller med vilka de ska ingå allians inför nästa val så kommer de få det svårt. Det räcker inte att hänvisa till arbetsgrupper och rådslag som ska presenteras 2009.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är "regeringsdugligast"? Vill inte höra vad folket har säga? opinionsiffrorna säger lite annat!Väljrna verkar tvärtom inte förstå vår statsminister.Ni som kommit med tydliga visioner, vad beror det på att folket visar sitt stöd till det andra hållet? Lite som Fredrik sa själv"folk hänger inte med vad vi gör"Lite hånande mot det svenska folket, tycker jag.Bättre analys av faktum,tack

Gulan Avci sa...

Det fanns inget i Sahlins budskap som var nydanande.

Vad har hon åstadkommit under alla sina år i politiken? Och hur ska rörelsen gå vidare när partiledaren tiger och inte kommer med tydliga besked i vilken riktning politiken ska formas.

Att gå tillbaks till bidragspolitiken hjälper varken välfärden eller de människor som står utanför.

Opinionsiffror är inte allt. Visst må det vara så att s har vind i seglen, men tiden kommer också då väljarna vill ha besked (i god tid innan valrörelsen)

Anonym sa...

Men kom igen Gulan, alla är väl överens om erfarenheten som Mona Sahlin bär sig på. En sak är att inte hålla med henne politiskt, det andra är att förneka realiteten för sakens skull.Om det är på nivå nu en blivande politiker ska ta sig till?Vad har hon åtsadkommit? Du måste förbättra på din retorik verkligen.Du svarar inte ens på frågan som jag ställt.Svävar i din värld? vad har du åstadkommit då? Hur räknas det? Enligt dig?

Anonym sa...

Vadå detta förakt för bidrag? För det första heter det försäkringar och vad menar du att den miljon som idag saknar jobb ska leva av om de inte fick ekonomiskt stöd? Vad ska sjuka leva på om de inte får sjukpenning? Det finns inte jobb åt alla..inte ens i alliansens Sverige. Full sysselsättning är en utopi. ATt vi alla delar på på både kakan o bördfan är solidariskt. Ni tänker bara på er själva o på de som är friska och har anställning.