måndag 5 oktober 2009

Flera bra utspel av folkpartister idag!

Flera av mina partivänner i folkpartiet har gjort utspel idag värda att lyfta upp på bloggen. 

Rasmus Jonlund, kulturpolitiker i Stockholm skriver i SvD att "namnlagen bör skrotas". Det är märkligt att staten på 2000-talet ska bestämma myndiga personers val av efternamn. Jag hoppas riksdagen hörsammar detta och gör något åt saken.

Lotta Edholm, gruppledare och skolborgarråd i Stockholm skriver på sin blogg om det arbete som väntar EU och Sverige som ordförandeland nu när irländarna äntligen sagt jag till Lissabonfördraget. En ny kommission ska som bekant utses. Lotta skriver att kriterierna för diskussionen bör vara en person med sakkompetens, lång politisk erfarenhet och vana vid att förhandla i internationella sammanhang. Det är inte ristat på sten att det ska vara en moderat eller socialdemokrat. Får jag bestämma tycker jag Europaminister Cecilia Malmström ska utses till nästa komissionär.

Så till dagens tredje utspel. Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot och Madeleine Sjöstedt, kulturborgarråd i Stockholm skriver på politikerbloggen att mynttorget bör utses till frihetens torg. Inte en dum idé med tanke på hur många manifestationer och demonstrationer som äger rum där årligen i demokratins namn.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

tre bra förslag. Det är bra att folkpartiet syns i andra frågor än bara utbildning. Keep up the good work

Anonym sa...

skicka Calle Bildt till Bryssel, utse Birgitta Ohlsson till ny utrikesminister så kan vi börja bedriva en utrikespolitik värt namnet. Hälsar liberalen

Maestro sa...

Birgitta Ohlsson som utrikesminister?? Är det 1 april idag?

Gulan Avci sa...

Nej Maestro, det är inget skämt. Birgitta skulle bli utmärkt som utrikesminister.