måndag 24 mars 2008

SSU:s kräver dialog med Hamas

SSU:s ordförande, Jutte Gyteland är upprörd och bestört över att utrikesminister Carl Bildt inte inleder dialog med Hamas. Detta ger hon uttryck för på brännpunkt 23/3 genom att rada upp en massa exempel på varför Sverige och övriga världen bör förhandla med Hamas och fördöma staten Israel.

Inte med ett ord nämner hon raketbeskjutningarna in i södra Israel som drabbar civilbefolkningen, att Hamas inte erkänner staten Israels rätt att existera eller de självmordsattacker som skördat så många människoliv.

Gyteland hävdar att Hamas gjort en massa politiska uppoffringar i och med Meckaavtalet, hm jag undrar vad det specifikt är hon tänker på då. Mig veterligen har Hamas inte gjort annat än trappat upp sin krigsretorik gentemot Israel.

Vad har Hamas gjort för civilbefolkningen efter att de vann valet? Har människor fått det bättre? Nej, majoriteten av palestinierna lever i misär. Det har varit viktigare att krossa staten Israel än att se till att folket de anses företräda ska få det bättre.

De flesta av oss är överens om att dialog behövs, men dialogen ska föras mellan israeliska regeringen och PLO, för det är den enda legitima förhandlingsparten i dagsläget.

Dessa bilder är är tagna direkt efter terrorattacken mot yeshiva-skolan i Jerusalem i början av mars i år. Men bilderna är säkerligen inte tillräckliga för Gyteland, för Hamas "understödjer" ju bara till terrorhandlingar som hon uttrycker det i sin artikel.




Bilderna är tagna av fotografen Avy Ohayon, GPO

13 kommentarer:

Anonym sa...

kul att ha dig tillbaks på bloggen Gulan;=)

J

CelinéLinneá sa...

Är gift med en jude ( min mans mamma är judinna och pappa svensk )..

Hans släkt lever med ständig oro över att bli bombade och nerskjutna! Vad vill omvärlden eller vi västlänningar? Att Israel som stat ska utplånas av terrorister? Att Israel ska förhandla med terrorister? Nej, det hoppas jag verkligen inte vi vill!!!

Israel och Turkiet är två länder som lider av terrorism, fast Turkiet sköter/bekämpar det på ett mer professionellt sätt än vad Israel gör. Hamas och Pkk (kurder) terror dåd i dessa länder mot civila och armen är inget vi SVENSKAR applåderar för, tvärtom jag fruktar över att det finns så många hamas anhängare och Pkk anhängare här i Sverige vilket kan leda till att även Sverige kan komma att lida av terrorism i framtiden. Just därför tycker jag att vi ska ta avstånd från terrorist anhängare och folk som gör propaganda genom att svärta ner dessa två länder!

Hoppas verkligen alla terrorist stämplade organisationer och deras fantiska anhänger utplånas och ställs inför rätta.

Ja till fred i världen och NEJ till terrorism!!!

Anonym sa...

Jämförelsen mellan Hamas och PKK stämmer inte.

Hamas mål är att utplåna Israel och deras metod är att döda civila i Israel. PKK vill inte utplåna Turkiet, de kräver däremot kulturella och språkliga rättigheter för kurderna. Deras metod är gerillakrig mot turkiska militären.

PKK har dödat civila och genomfört attacker som man inte ska försvara på något sätt. Men detta har aldrig varit deras övergripande kamp och kan inte jämföras med Hamas.

Turkiet förbjuder kurder att tala sitt språk, medan Israel har arabiska som officiellt språk. Araber i Israel har sina moskéer och kan klä sig hur de vill, medan kurder i Turkiet tvingas att assimilera sig.

Israel har aldrig krävt att araber ska bli judar. Turkiet kräver att kurder ska assimilera sig och förnekar ofta att kurderna finns.

Anonym sa...

Vi svenska är inte så blåögda som ni tror oss vara! Ni behöver inte göra PKK propaganda föratt övertyga oss om att det är så synd om kurder i Turkiet etc.

Tvärtom jag lider med det turkiska folket och staten som lider av PKK:s terrordåd i deras land.

Precis som Norrland heter Norrland och inte Same-land så heter Turkiet Turkiet och inte kurdistan!

Kurdistan är ett självstyre som ligger i Irak! Inte i TURKIET...

Tröttsamt och trgiskt att läsa folks PKK propaganda var och varannan dag av PKK:are.

Bor man i ett land ska man kunna språket och följa landets lagar vilket vissa kurder I Turkiet inte gör, har även hört från en kurdiska från Turkiet att många föräldrar vägrar skicka sina döttrar till skolan.

Stoppa istället hedersmordet/våldet som kurdiska kvinnor runtom i världen utsätts för!

Jag lider med palestinier men inte med kurder som har det bra i Turkiet.

Anonym sa...

Anonym:
Inte så blögda som ni tror?
Snälla, det är du som inte har koll på läget!
Kolla denna bloggen:
http://kurdistannytt.blogspot.com
Det är en svensk som bloggar om kurder och Kurdistan, han vet mycket väl att PKK inte är terrorister, tycker du borde öppna dina vackra blåa ögon i stället och se sanningen.

Så skippa skitsnacket, lär dig nåt vettigt i stället, vem vet, kanske är du en turk bakom skärmen som smutskastar kurder, vilket inte är nytt!

Samerna är idag ca 70 000, om jag inte har fel.
Även om de fick land så har de inte kapacitet att styra det.

Men kurderna är 40 miljoner utan ett land, kurdiska befolkningen är större än hela nordiska befolkningen tillsammans.

Vad skulle du tycka om Ryssland kom och tog över hela norden och förbjöd deras rättigheter och språk?

"Jag lider med palestinier men inte med kurder som har det bra i Turkiet."

På vilket sätt har kurder det bra i Turkiet?
Senast fick de inte ens fira sitt nyår (newroz) på flera städer i Turkiet, men när kurderna ändå gjorde det blev dom attackerade av polisen, gamlingar, kvinnor och barn totalt nedslagna av polisen, och ja video finns, du kan hitta det på BEYAN.net!

Kallar du det att kurder har det bra? kurder som inte ens får fira sin kultur!

Skämms på dig..

Anonym sa...

Tror inte någon turk som bor i Svergie skulle följa Gulans blogg, hon och hennes kurdiska vänner som skriver kommentarer till hennes overkliga sagor är mytomaner.

Du säger att kurder inte fick fira deras nevros (stavas?), min man arbetar som journalist och befann sig i Turkiet under nevros firandet förra året. Kurderna vandaliserde och terroriserade ute på gatorna. Han hade inte för länge sen sett på amerikanska nyheter då kurdiska barn fick betalt av PKK.are föratt kasta sten på poliser ( normalt beteende ).

Vill påminna dig om att det finns andra journalister runtom i Sverige och världen som befinner sig i Turkiet, inte bara dina kurdiska Pkk jornalister som har en enda uppgift, att svärata ner Turkiet (även Israel) och sprida falsk propaganda.

Sverige måste vara ni terröristers paradis...allt som har en bra början har ett bra slut, fast ni kurder ( förutom mina turk kurdiska vänner som hatar PKK ) har börjat dåligt genom att terrorisera ett land och har ingen framtid. Turkiet skyddar sig bra mot PKK terrorister skydda sina gränser mot Irak där PKK gömmer sig.

Ni kurder visar verkligen att ni "kan styra ett eget land", ni borde släppa era vapen och fria era kvinnor...Ta tag på heders-relaterad mord/våld kurdiska män gör sig skyldiga till.

Dessutom så har jag GRÖNA ögon och en egen hjärna jag kan tänka och använda...hjärntvättning och missledning tar inte på mig.

Nääe...nu tänker jag inte skjunka till en terrorist nivå genom att ens disskutera med terrorister som skriver här.

Ni kurder som kommer från Irak, Iran , Syrien och Turkiet måste först enas som ett FOLK...sedan flytta till Irakiska Kurdistan där ni fått ett självstyre och leva lyckliga i alla era dar med våld och hedersmord!

Mvh: Realisten

Anonym sa...

"förutom mina turk kurdiska vänner som hatar PKK"

Aka - Grovt assimilerade Konya kurder.

by the way, akta turken som stavar Newroz med V.

Är det någon som är terrorist så är det helt klart turkiska staten!

Nepp, tänker inte slösa min tid mer på en idiot som dig.
Verkar vara helt hjärntvättad av turkiska statens anti-kurd propaganda.

Verkligen synd...

Ha ett bra liv!

Anonym sa...

Gulan!

Du behöver inte vara anonym, stå på dig istället när du kommenterar andras kommentarer...klarar du inte av att få kritik för den Pkk:are (terrörist) du är bör du nog sluta med ditt bloggande.

Jag är ingen turk och förlåt för att jag använde ett "V" istället för ett "W", brukar ni kurder kalla alla som är emot er terrorism för "TURKAR"?

Det enda kurder tänker på är våld och terrorism!
Tycker att kurder ska lära sig att integrera det landet dom väljer att bo i.

I Turkiet bombar ni och terroriserar...
I Sverige hedersmördar ni varandra...

Till dig Gulan!

Jag kan inte se en ljus framtid för dig i svensk-politik, du borde satsa på irak-kurdistans politik och joina PKK-terroristerna...alla i min bekantskap tycker du är patetisk och falsk.

Sluta ljug och börja tala sanningen

Anonym sa...

"Det enda kurder tänker på är våld och terrorism!"

Ja det är gör darför hela kurdiska befolkningen är emot krig, det är darför PKK vill ha fred och lösa det genom dialog.

Men Turkiet vägrar föra dialog med PKK, så säg mig vilka är terroristerna?!
Det är darför hela turkiska befolkningen demonstrerar och säger JA till invasion i södra Kurdistan (norra Irak)

Patetiskt..

Gulan Avci sa...

Sedan republiken Turkiet bildades 1923 har kurderna bekämpats på alla möjliga sätt.

Kurdfrågan kan få en fredlig lösning i morgon men det förutsätter att Ankara också uttrycker vilja för det.

Hamas vill inte se en fredlig lösning, de erkänner inte Israels rätt att existera utan uppmanar till mord av judar världen över.

Kurderna vill ha en fredlig lösning, de vill ha sina rättigheter. Det är skillnad.

Jag har inget emot att människor har anonyma kommentarer men ni kan väl för guds skull hålla er till sanningen.

Anonym sa...

Gulan!

Varför ska ett land som Turkiet sitta ner och prata med terrorister som har dödat tiotusentals människor.

Terrorister ska dö eller gripas föratt ställas inför rätta!

Skulle vi i Sverige sitta ner med mördare och terrorister och förhandla, NOOOT alla som gör brott straffas I ALLA LÄNDER!

Du är så rolig, snälla sluta Du gör bort dig, det finns säkert andra som läser det du skriver, andra förutom alla dina terrorist vänner...

Anonym sa...

Det är tragiskt när man betänker att folkmordet på Armenier til stor del utfördes av kurdiskt vaktmanskap. Den så kallade autonoma republiken Kurdistan i norra Irak är tillskapad av USA för att utså splittring av de Irakiska stammarna och underlätta för Amerikanska bolag att exploatera den Irakisa oljan för egen vinning. Den dag USA kastas mer eller mindre handgripligt ut ut Irak kommer armestyrkor fån Turkiet och Irak att ockupera "Kurdistanska Republ."

Anonym sa...

Anonym skriver : "Han hade inte för länge sen sett på amerikanska nyheter då kurdiska barn fick betalt av PKK.are föratt kasta sten på poliser ( normalt beteende )."

Detta kommer från den turkiska median och inte den amerikanska. Vad är det för tölp som sitter bakom skärmen o
vrider och vänder på historierna? Det var milliyet och cnnturk. Som ofta drar upp sagor som kommer ifrån den turkiska militärens propaganda.