tisdag 24 juli 2007

Moses barn säljer som smör

År 2005 toppade Main Kampf bästsäljarlistorna i turkiska bokaffärer. I år är det författaren Erün Poyraz bok "Moses barn" som slagit rekord i Istanbul och Ankara.

Boken är kort sagt antisemitisk, islamofobisk och kurdfientlig. På framsidan av boken finns en bild på premiärminister Erdogan och hans fru i en Davidstjärna. Såg bilden, väldigt osmakligt.

Författarens tes är att Erdogan egentligen inte är turk utan en jude utsänd av Mossad (israeliska underrättelsetjänsten) för att förgöra det turkiska samhället och Kemal Ataturks 80-åriga samhällsbygge. Det är inte första gången konspirationerna flödar fritt i Turkiet, men det här slår rekord.

I Turkiet har ungdomar länge fått lära sig i tidig ålder att kurder är människoliknande djur med långa svansar som bor uppe i bergen (bergsturkar) och nu ska man inpränta hos kidsen att landets premiärminister är utsänd av Israel.

I Turkiet kastas författare i fängelse om de skriver på, eller talar, kurdiska, om de nämner folkmordet på armenierna, assyrierna och syrianerna, beskriver landsfadern Ataturk på ett negativt sätt eller överhuvudtaget säger något som kan "skada turkiskheten" eller republikens odelbara enighet.

Om det nu är så att Erdogan är jude så är det bara att gratulera Israel och mosad. De har klarat sitt uppdrag på ett utmärkt sätt. Deras kandidat fick nästan femtio procent av den muslimska befolkningens stöd i Turkiet. Nu kan de regera landet en mandatperiod till.

Det är uppenbart att Sverige och EU har en hel del frågor att ta tag i under hösten och fram till parlamentsvalet 2009. Förhoppningsvis leder förhandlingarna med juden Erdogan till något bra. Israel är ju som sagt enda demokratin i regionen, så lite hopp finns det.

Det första Erdogan borde göra är att se över utbildningsväsendet. Lite historieundervisning i turkiska skolor kan göra gott.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen nu Gulan, du skriver att turkar i tidig ålder lär sig nedvärderande saker om kurderna, vilket jag har svårt att tro. Inte konstigt ty jag är turk och har inte fått den uppväxten du pratar om. Inte ens i grundskolan lär man sig sådana saker.

Du utgår vidare från en fiktionell bok som du kallar för konspiratorisk. Vad är problemet med det? Du som propagerar för yttandefriheten borde väl inse att det är OK att den trycks även om boken är skräp.

Gulan Avci sa...

Det stämmer att jag är stor vän av yttrandefriheten men jag ser ett problem med att yttrandefriheten inte gäller alla människor i Turkiet.

Det är dessutom oroande för landets framtid att två antisemitiska böcker gör succé bland framförallt ungdomar.

Hur bra tror du en bok om folkmordet på de kristna skulle sälja? (om det överhuvudtaget skulle vara möjligt att publicera en sådan bok det vill säga)

Allt gott

Anonym sa...

Gulan!!!

SLUTA med dina LÖGNER om Turkiet...

Jag har själv gått i skola i Turkiet tills hjag var 16 år men det är INGEN som har lärt oss att kurder (eller NGN ANNAN i Turkiet) ska vara djur elelr ngt liknande.

Det finns många kurder i Turkiet som är gifta med turkar och har barn tillsammans...

Det är INTE som i Syfafrika eller i Rwanda där man kan se pga hudfärgen eller eftersom det står tydligt och klart i idékortet att ngn är TUTSI eller HUTU...Om ngn är kurd eller inte står INTE skrivet på pannan...ELLER HUR!!!??

Det finns miljoner kurder i Turkiet som lever ett helt vanligt liv med barn, arbete osv och de är rent ut sagt FÖRBANNADE på er så kallade politiska kurder som har funnit LYCKAN i länder som Sverige där kurdpropagandan har börjat bli en hel industri för er och därmed lätttjänade pengar!!!

OCH SLUTA med din falska kurdpropaganda och dina LÖGNER...du sjunker bara mer och mer i värde när du försöker sprida all din "okunskap" eller ditt medvetna val av falsk propaganda om Turkiet.

Anonym sa...

Gulan!Kurden!

Du måste uppdatera dig då och då om du envisas med att fortsätta i din poltiska "karriär"...

Här kommer artikeln om den nya EU-lagen:


EU har äntligen fattat beslut om det så kallade armeniska folkmordsfrågan...och Turkiets fall. Det så kallade "armeniska folkmordet" kommer i fortsättningen att hamna UTANFÖR EU's DEFINITION av folkmord och det kommer dessutom INTE att kunna leda till rättsliga påföljder...vilket innebär att alla 27 EU-länder måste anpassa sina lagar efter EU-lagarna om vad som gäller som folkmord.

Eu definierar folkmord som det som hände

1.Judarna under andra världskriget,

2.Det som hände 800 000 Tutsier i Rwanda(Frankrikes inblandning med vapen, pengar och utbildning av HUTUER)

3.Samt det som hände i Yugoslavien på 90-talet.

Dessutom så KRÄVER EU att för att det i fortsättningen ska stämplas som folkmord måste ICC (International Criminal Court-Internationella Brottmålsdomstolen))tar ett JURIDISKT BESLUT om det.

Alltså det som hände under första världskriget i Ottomanska riket dvs Armeniers KONSPIRATION med invaderande krigsmakter som Frankrike och Ryssland i förhoppningen om att ha egen stat inom Ottomanska riket, räknas INTE som folkmord utan snarare som OTTOMANSKA RIKETS BEFRIELSEKRIG enl. den senaste EU-lagen som blev antagen april 2007.

Gratulerar Turkiet! Deras enorma insatser i historiebeskrivning har äntligen gett resultat.

Går att läsa mer om den nya EU-lagen i följande länk:

http://business.timesonline.co.uk/tol/business/law/article1680192.ece

Anonym sa...

Kurden!Gulan Avci


Så här skriver du:

"I Turkiet kastas författare i fängelse om de skriver på, eller talar, kurdiska"

Då säger jag:

"DU LJUGER IGEN!"

Här i nedanstående länk kan du beställa böcker på KURDISKA från kurdiska institutet i Istanbul:

http://www.enstituyakurdi.org/modules.php?name=News&file=article&sid=45

För övrigt vad gäller språkfrågan gäller EU-LAGAR i Turkiet...

Det som gäller i andra EU-länder gäller i Turkiet också!

Glöm INTE att beställa några kurdiska böcker från TURKIET!!!

Gulan Avci sa...

Vad hjälper det att EU har antagit en massa beslut när Turkiet själva förnekar folkmordet???

Tycker ni verkligen att skövlingar av tusentals kurdiska byar inte är något att tala om, att folkvalda politiker hamnar i fängelse för att de talar sitt modermål (som inte är turkiska), att bokstäverna W,Q,X är förbjudna, att man startar internatskolor i kurdiska städer för att skilja föräldrar och barn åt i tidig ålder så att barnen inte får möjlighet att lära sig kurdiska.

Att endast 30 minuters tv-sändning i veckan får sändas som dessutom kontrolleras strikt av staten.

Att barnen måste gå ut grundskolan för att kunna söka kurser på kurdiska.

Detta var ett par "få" exempel på hur långt man kommit med demokratiarbetet i Turkiet.

allt gott

Anonym sa...

1. EU har antagit en ny lag ang. folkmordsfrågan och enl. den kan INTE Turkiet skyllas för ngt folkmord. Läs föregående inlägg en gång till.

Lagar finns där för att respekteras av alla även kurder!

2. Ni skapar Terror i östra Turkiet och PKK har mördat 40 000 människor hittils och har lämnat ett betydligt störee antal människor INVALIDER FÖR GOTT.

Turkiet som suverän stat med internationellt erkända gränser har all rätt och SKYLDIGHET att skydda sina INVÅNARE och GRÄNSER.

Turkiet bekämpar KURDTERRORISMEN!

PKK är terroriststämplat av både EU, Interpol och FN!

3. Politiker hmananr i fängelse för att de har "ambitionen att skapa ett nytt land inom den suveräna staten Turkiets gränser...och INTE för att de talar kurdiska.

4. Fiktiva Kurdistan inom Turkiets gränser finns enbart i era PKK-kurders samt "politiska kurders" drömvärld.

Annars kallas de regionerna i Turkiet ända sedan Turkiets bildande 1923, för ÖSTRA ANATOLIEN samt SYDOSTANATOLIEN.

5. Kurdistan inom Irak existerar däremot och VÄNTAR PÅ ER kurder som anser sig vara olyckliga inom Turkiet.

6. Bokstäverna q, w, x tillhör INTE Turkiska bokstäver...Vd gäller namnlagen så har Turkiet förhandlart att (OBS! EU-lag)man får döpa sitt barn till ett kurdiskt namn MEN det får inte INNEHÅLLA dessa främmnande bokstäver.I förhandlingen tog Turkiet fram att om det nu så att dessa bokstäver i Turkiska/kurdiska namn ska förekomma så måste hela EU ändra sin lagstiftning och tillåta ALLA FRÄMMANDE bokstäver inom lagstiftningen för namn som gäller invånare som kommer från andra länder eller deras inhemskfödda barn.

Turkiet VANN DENNA EU-FÖRHANDLING och därmed är det slutdiskuterat med vilka bokstäver som ska förekomma i Turkiskt alfabet och den nya lagstiftningen om namn.Den nya EU-lagen är antagen.

7. Internatskolor har alltid funnit i Turkiets och Ottomanska rikets historia, precis som det förekommer internat skolor i övriga världen och i Sverige.

De startas eftersom det finns ett behov för det. Föräldrar är INTE TVUNGNA att lämna sina barn där om de inte tycker att det är lämpligt för barnen.

Se också nedanstående länk för adresser till olika internatskolor i världen.

http://www.boarding-school-finder.com/index_2_15.html

Sigtunaskolan samt Lundbergsskolan är också intenatskolor och finns i Sverige.

8. Att endast 30 minuters tv-sändning i veckan får sändas som dessutom kontrolleras strikt av staten...:)ja det stämmer bra det och det här sker också i enlighet med EU-lagar!!!

Sist men inte minst Turkiet är en suverän stat med okränkbara gränser, Turkiets officiella språk råkar vara Turkiska samtidigt som Turkiet har internationellt erkända gränser !

Anonym sa...

ni turkar är verkligen roliga. ni kan verkligen inte känna efter med hjärtat. men ni är offer ni med ni är ett offer av eran egen regering att ni har blivit så nationalister. tusen tals byar brändes folk massa vandrade ut från turkiet. både kurder och andra folkslag och vissa turkar.om det inte stämmer så skulle väl inte finnas så många miljoner människor från turkiet i europa.eftersom dom människorna har flytt därifrån. inte kunat levt där... hur kan man vara så mer kall och sitta här i sverige o säga att problemet inte finns i turkiet det finns bilder historia video klipp berättelser av olika männisor. hur som helst den ni ser som en landsfader var för våldtäckt i äktenskapet som tog bort 2004 i morden tid.varför finns det ingen gerilla i sverige här finns friehet man behöver inte vara rädd för att tycka annorlunda. det är därför ni är här! men ni kan fortsätta förnekar för er själva mvh isa solmus