tisdag 7 september 2010

Valrörelse, Neo, SVT-debatt

Senaste två veckorna har varit väldigt intensiva. Har jobbat alla veckans dagar, såväl dag som natt. Nu är det 13 dagar kvar och det har publicerats ett antal mätningar som bådar gott för alliansregeringen. Även vi i Folkpartiet har anledning att vara glada.

Men än är det långt ifrån över. Tretton dagar är som en evighet i valrörelsens slutskede och allting kan hända. Det finns ingen anledning att ta ut något i förskott. Det måste jobbas ända fram till 20:00 den 19e September. För det är då valet avgörs

Jag har fått förmånen att skriva en artikel till Nyhetsmagasinet Neos hemsida. Texten är ganska personlig och beskriver varför jag är liberal och gick med i Folkpartiet. Läs den här.

I morgon åker jag till Göteborg för att vara med i SVT-debatt. Jag ska debattera mot bland andra diskrimineringsombudsmannen (DO) om ett ärende som för tillfället ligger på hennes bord. Det gäller en student i Stockholm som bär niqab, heltäckande slöja och går barnskötarutbildning. Glöm inte att titta. Det är direktsändning kl 20:30 på kanal 2.

Läs även andra
intressanta åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

såg dig i debatt ikväll, otroligt smart verkar du vara och du är en sjukt vacker kvinna, såna politiker behöver vi mera av. :D

det blir nog en röst på dig i år!.

MVH Santiago Munez från Göteborg

Fp-väljare sa...

Hej!

Alltid gott att se dej i TV-rutan. Synd bara att du fick sitta där relativt ensam. De islamistiska representanterna var många fler och där flockades även en del fegisar som föredrog att gnälla på folkpartiet snarare än på det totalitära otyg som niqab faktiskt representerar. Det är trist att SVT sällan diskuterar vad exakt den här klädedräkten står för: ett samhällssystem som är motsatsen till frihet och som överallt i världen leder till våld, förtryck och elände. Att inte reagera mot detta är att svika våra egna principer. Tack Gulan!

Anonym sa...

Gulan, du var så bra i debatt igår kväll. Jag önskar dig all lycka och hoppas du blir återvald. Riksdagen och Sverige behöver politiker som dig som vågar tala öppet. Du är en bra förebild för unga tjejer. Fortsätt vara det.

Med vänlig hälsning
Anna

Gulan Avci sa...

Hej och tack för era snälla kommentarer. Politik handlar om att våga vara tydlig och våga stå upp för ett öppet och fritt samhälle som inte klyver isär eller för den delen isolerar oss från varandra. Burkan avidentifierar människan.

Bästa hälsningar
Gulan Avci

Anonym sa...

Jag förstår inte varför du ställer upp på Debatt:s sjuka villkor.
Det går åt nästan 2 dagar för att få säga ett par meningar.
Kan du inte vara med från TV-huset i Stockholm via länk istället för att åka ned?

Anonym sa...

lol, du var fett grym i tv. Stolt att vara din landsman. Kämpa på, du har hela familjens stöd och fyra kryss.

Welat

Gulan Avci sa...

Hej,

debatten blir mer levande om alla deltagare befinner sig i studion. Tycker dessutom att Svt bättrat sig från tidigare år när publiken fick mer utrymme än debattdeltagarna och tittarna blev förvirrade när alla pratade i mun på varandra.

Welat, tack vad kul att höra. Jag kämpar på och hoppas att fler väljare röstar på Folkpartiet den 19e september och gärna kryssar mig om man bor i Stockholms stad:)