söndag 19 september 2010

Rösta för en stabil regering i morgon!

De senaste dagarna har jag ägnat all vaken tid åt att kampanja. Det har delats ut tusentals valfoldrar, diskuterats med väljarna och torgmötena har avlöst varandra. Många väljare har redan röstat. Det märktes när jag stod vid min vallokal här hemma på Kungsholmen från kl 8-12.

Det är bra. Ju fler som utnyttjar sin röst desto bättre för vår demokrati. Som många av er säkert hört under valrörelsen, är dagens val ett ödesval. Det handlar om vilket Sverige vi vill vakna till i morgon.

Med en återvald Alliansregering kommer vi fortsätta arbeta för en stark arbetslinje. Ingen människa ska gå obemärkt förbi. Tillsammans ska vi skapa bästa förutsättningarna för att alla medborgare ska känna att de tillhör en större gemenskap och känner sig behövda. Ju fler som arbetar stärker välfärden, när fler är med och betalar skatt blir det mer över för att satsa på välfärden. På skolan, vården och omsorgen.

Med en rödgrön regering kommer bandet backas tillbaks dit vi var innan maktskiftet 2006. Det tjänar ingen på. Att tro att man kan investera Sverige ur finanskrisen genom att återgå till bidragslinjen är en grov missbedömning och en ansvarslös poltik.

Så har vi Sverigedemokraterna som hela tiden lurat runt hörnet. Det finns två orosmoln. Det ena är att partiet kommer in i riksdagen och det andra är att de kan få en vågmästarroll. Detta får man nog tacka Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet för. För de har lyft in SD i debatten genom en rad ohederliga attacker på alliansregeringen om att vi skulle samarbeta med partiet. Det duger inte att Mona Sahlin säger att hon aldrig kommer samarbeta eller göra sig beroende av SD när hon inte ger raka svar på om hon tänker fälla alliansen om vi blir större block eller inte.

Jag hoppas att alla människor går och röstar idag. Dels för att det är en skyldighet att som medborgare i ett demokratiskt land utnyttja sin röst men också för att minska risken för att det kan bli parlamentarisk kris i morgon.

Valet är ditt, ta vara på den rätten!

Med vänlig hälsning

Gulan Avci

Läs även andra
intressanta åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Gulan för din kamp för Sverige Demokraterna och deras rätt att fortsätta föra en "hets mot folkgrupp" politik. Hoppas du är stolt över att medverkat till en början på grundlagsändring där det är religions frihet i Sverige så länge man inte är muslim.

JohannaV sa...

"Så har vi Sverigedemokraterna som hela tiden lurat runt hörnet. Det finns två orosmoln. Det ena är att partiet kommer in i riksdagen och det andra är att de kan få en vågmästarroll."

Två orosmoln? Var inte rädd, Gulan, vi bistår gärna med ett paraply.

Varma hälsningar från en av dessa "lurande" sverigedemokrater...