onsdag 1 september 2010

Barbro Westerholm och jag i nyheterna om varför Rut-avdraget behövs

Idag presenterade Barbro Westerholm och jag en rapport om RUT-reformen i Farsta. Som alla vet så har Socialdemokraterna och övriga oppositionen sagt att avdraget avskaffas omgående om det blir maktskifte. Tidigare har de sagt att även ROT ska avskaffas när konjunkturen vänder uppåt. Men igår kom nya besked från den rödgröna röran. Rut ryker och Rot blir kvar.

Detta visar än mer tydligt vilken skev syn oppositionen har mellan manliga och kvinnliga branscher. Varför ska det vara okej att få avdrag för att snickra ihop ett fönster men inte för att pusta det?

Färska siffror från branschorganisationen Almega visar att runt 11 000 nya jobb tillkommit tack vare rut-avdraget. Det är framförallt kvinnor med utländsk bakgrund och ungdomar som fått jobben. För många är det första jobbet någonsin, nu har de fått in en fot på arbetsmarknaden. Men med den rödgröna politiken riskerar dessa människor att återigen bli arbetslösa.

Rutavdraget har gjort det lättare för tusentals familjer som redan har det svårt nog att få vardagen att gå ihop. Socialdemokraterna i Stockholm har ett annat förslag. De vill införa butlers i tunnelbanan. Läs ett tidigare blogginlägg om min syn på butleridéen. "Så blev pigan en butler".

Se även nyhetsinslaget på TV4-nyheterna med mig och Barbro. Spola fram en minut i inslaget.

0 kommentarer: