söndag 27 maj 2007

Kvinna attackerad av hund

Ännu en person har fallit offer för hundövergrepp. En kvinna i 70 års åldern blev tidigare idag anfallen av tre hundar och så svårt biten att hon fick färdas till sjukhus med ambulanshelikopter. Läs mer här

Man blir riktigt förbannad och undrar var hundägarna befinner sig. Att ha en hund medföljer också ansvar. Men tyvärr finns hundägare som är olämpliga för uppgiften.

Jag är uppväxt i en förort där varannan kid springer omkring med kamphundar och sprider skräck bland invånarna. De hetsar hundarna att fightas mot varandra och skrämmer förbipasserande. Jag har själv ett antal gånger sett hur oskyldiga människor jagats bort från centrum av hundarna.

En gång gick jag fram till en kille och frågade vad fan han sysslade med, som svar fick jag höra att "det är roligt". Det är sjukt att man finner det roligt. Det som är obegripligt i sammanhanget är hur de får tag på kamphundarna. De har varken åldern inne eller är mogna för att axla det ansvar som krävs för att ta hand om en kamphund.

Jag själv blir livrädd varje gång jag passerar en kamphund och undrar varje gång om han/hon kommer försöka bita mig.

Jag tycker att alla som vill bli kamphundsägare ska tvingas avlägga ett test där man bedömmer om personen i fråga är lämplig eller ej. Blir man godkänd så får man certifikat.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig. Såna bestar ska inte gå lösa och inte kopplade heller. När det är debatt om det här sägs det att det är ett ägarproblem coh det är det men det är också ett hundproblem. det är framavlade mördarmaskiner dom där jyckarna.

Anonym sa...

Håller helt med dig om att man måste ta i med hårdhandskarna mot kamphundseländet. Slapphet gynnar bara antisociala element.

Men samtidigt blir jag orolig när jag läser om att Fp:s ungdomsförbunds ordförande vill få tillbaka partiet till nån slags semisocialistisk Westerbergliberalism:

http://www.expressen.se/debatt/1.697609

Det är definitivt inte vad folk vill ha och det är definitivt inte vad folk behöver. Jan Björklunds linje är precis vad som behövs och det var därför jag och många med mig röstade på Fp i valet. Vi vill definitivt inte ha en omsvängning åt PK-hållet.

Anonym sa...

Körkort för hundägarna tycker jag!

Nu lyckades jag kommentera!

/Hans

Gulan Avci sa...

Välkommen till bloggvärlden Hans:=)

Anonym sa...

Det är lustigt att inlägget om hundar kommenteras mer än inlägget och vattenattacken på Reinfeldt. Det är svårt att förstå sig på människan..