onsdag 28 maj 2008

Först förbjuds den blomstertid. Vad kommer sen?

Karpaltunnelsyndrom innebär att man får stickningar och domningar i handen. Vid bland annat vätskebildning kommer nerverna runt handlederna i kläm. Detta råkar många gravida ut för. Oftast räcker det med att ha stödskenor på natten men i mitt fall har det varit långt ifrån tillräckligt. Båda mina händer ska opereras inom loppet av två veckor. Den första tas om hand nu på måndag. Men jag lovar att det är bättre än att behöva lida i sju helvetes veckor till.

Läste på brännpunkt att Mikael Oscarsson, riksdagsledamot (kd) reagerat kraftfullt på att en del skolledare inte tillåter eleverna sjunga den blomstertid nu kommer eller fira skolavslutningarna i kyrkan med motiveringen att det stärker främlingsfientliga krafter och kan kränka elever med invandrarbakgrund.

Nu senast gäller det Kristinelundsskolan i Östhammar där ledningen trots att en majoritet av eleverna och deras föräldrar önskat sig traditionell skolavslutning bestämt att det inte är lämpligt.

Det är glädjande att en svensk politiker vågar säga det som många andra duckat för i alla dessa år. Nämligen att våga stå upp för de kulturella traditioner som finns i detta land. Vem säger att invandrare blir kränkta av att svenskar firar sina högtider? Ja, inte är det invandrarna själva. Och det är det som irriterar mig, att någon annan ska formulera min kränkthet.

Denna välvilja som stat och myndigheter uppvisar slår alltför ofta fel när det gäller mångfaldsfrågor. Istället för att hjälpa människor in i ett nytt samhälle så kramas de ihjäl som försvarslösa offer i tron om att denna väg främjar integrationen bäst.

Låt oss slippa fler skolavslutningar som förbjuder elever att sjunga vissa sånger eller vara i kyrkan om de så vill. Jag tror inte att muslimska eller judiska elever tar illa upp av att vara i kyrkan.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Unknown sa...

Märkligt att en "liberal" inte inser att religionsfrihet innebär även frihet från religion.
I en obligatorisk kommunal skola hör inte okritisk religiös propaganda hemma, oavsett vilken religion.