fredag 31 augusti 2007

Mohammedkariktatyr eller Självmordsbombningar?

Idag skriver Gunnar Hökmark, europaparlamentariker (m) på expressens debattsida om Muhammedkrisen. Det är en bra artikel värt att läsa

sista stycket väcker en del tankar.

"För den muslimska världen borde det inte finnas någon större karikatyr över muslimsk tro än att den legitimerar hämningslöst dödande av kidnappade människor, handlande människor eller människor som umgås över en kopp kaffe. Islam är en av våra världsreligioner med en historia av både militär erövring och utvecklad civilisation bakom sig. Varför är muslimska ledare världen över så tysta om den terror, de kidnappningar och avrättningar, det hat och den förintelseretorik som präglar extremisterna i den muslimska världen. De borde framstå som en långt allvarligare karikatyr över en världsreligion än en tecknare i Örebro eller Roskilde. Det som i religionens namn sker i Irak, Libanon, Iran och Afghanistan och genom självmordsbombningar och hot om att utplåna ett land borde framstå som en långt värre hädelse än det som sker genom att det fria ordet används. Varför är muslimska ledare så tysta när Islam används för att motivera förakt för livet? Och varför utkrävs det inget ansvar av dem? Det måste bli grunden för en ny och ansvarsfull europeisk politik med sikte på att understödja en utveckling mot demokrati och respekt för mänskliga fri- och rättigheter. Det handlar om att vi alla har ett ansvar. Där ligger utgångspunkten för demokratin".

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det som fundamentalister, terrorister och extrema fraktioner hittar på kan inte skyllas på världens muslimer...faktum är att muslimer är mer utsatta än kristna för olika terroraktioner och fundamentalisters våld.

Sedan får länder som USA sluta med att skapa krig och terror i de muslimska länder som de befinner sig i...de resurser (olja, guld krom osv) som finns i de länderna tillhör dessa länder och INTE USA...ut ur IRAK, Afghanistan etc.

Gulan Avci sa...

"ut ur IRAK, Afghanistan etc"

Så du menar att irakierna och afghanerna ska lämnas åt sina egna öden?

För att skapa stabilitet i dessa länder behövs skydd utifrån.

Anonym sa...

Gulan Avci,

Du kan inte vara så naiv så att du tror att USA är i Irak eller i Afghanistan för att sprida demokrati och mänskliga rättigheter.

Se nedanstående video där du kan konstatera att Amerikanska soldater skjuter (mördar!), spränger och bombar i Irak...

Nej du Gulan, amerikaner är där för att mörda:

http://youtube.com/watch?v=7buLo6eE7W0

Anonym sa...

Hur reagerade Kurderna i Diyarbakir i östra Turkiet på Vilks "konst" som profeten Mohammed som rondellhund, jo det var stora protester:

http://youtube.com/watch?v=NhEdtNA87Yc

Anonym sa...

rity

Protesterna gällde danskarnas antisemtiska muhammedkarikatyrer.

150.000 Diyarbakir bor deltog. Man sjöng på kurdiska och turkiska och visade sitt förakt mot dessa vidriga och kränkande bilder.