söndag 20 maj 2007

Gynnas SD av kravallerna?

TT ringde och ställde mig frågan tidigare under dan. Svaret kan bland annat läsas på Svd.

Det finns ett problem med medias förhållningssätt till Sverigedemokraterna. Antingen fryser man ut partiet helt eller så blir det överdriven rapportering kring dem. Risken är att bevakningen blir osaklig och tappar fokus.

Senaste tiden har vi antingen fått läsa om kravaller inför deras riksmöte, eller om partiets invandrings och integrationspolitik. Det är just detta de vill ha uppmärksamhet på. De vill inte konfronteras andra politiska frågor. Orsaken beror helt enkelt på att de saknar ett heltäckande politiskt program.

I ärlighetens namn blir jag samtidigt lite orolig. Orolig för att riksdagspartierna beter sig som yrvakna höns. Plötsligt ska alla ta debatten, vilket jag vill understryka är jätte bra. Men det blir så genomskinligt när ingen längre vågar säga att vi faktiskt har problem med integrationen och att många invandrare hamnat utanför.
Nä, ska man ta debatten så får man inte ducka, man ska vara tydlig med att ta avstånd från SD:s politik, men det får inte ske på bekostnad att man hamnar i gamla spår.

9 kommentarer:

sakine sa...

Bra skrivet Gulan!

Kul att du äntligen har börjat blogga :)

Gulan Avci sa...

Bättre sent än aldrig:=)

Anonym sa...

Det ska bli intressant att följa din blogg.

Bengt

Anonym sa...

Sättet att möta det är en radikalt förändrad invandringspolitik. Det finns ett mycket utbrett folkligt missnöje med den nuvarande politiken som genomförts mot folkets vilja.

Se t ex detta:

http://www.integrationsverket.se/upload/Publikationer/skrifter/intebaro2004.pdf

Eller detta:

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_9781896.asp

Att det inte funnits nåt parti som inte representerat dessa är en skandal och en demokratisk katastrof. Sd växer nu trots att majoriteten av invandringskritiker är skeptiska till Sd. Men fler och fler börjar inse att det inte finns nåt alternativ om man vill ha en förändring.

Mer propaganda à la Mona Sahlin om invandringens välsignelser funkar inte. Folk är utleda på sån och vill se mer konkreta åtgärder och mindre snack på invandringsområdet.

Händer det inte nåt radikalt med Alliansens invandringspolitik innan 2010 kommer Sd nå riksdan med buller och bång. Enda chansen för er att undvika det är en förändrad politik.

Gulan Avci sa...

Grue,

man bör ställa sig frågan till varför missnöjet är så utbrett i samhället. Sossarna har misslyckats totalt med integrationspolitiken.

Alliansregeringen har en samlad politik för att möta dessa utmaningar. Det handlar framförallt om att få in människor på arbetsmarknaden, öppna för arbetskraftsinvandring, slopa EBO (eget bidrag) vara mycket tydlig i vilka värderingar som gäller i Sverige. Att alla människor måste ställa upp på den svenska demokratin. Kulturer som strider mot mänskliga rättigheter har inget att hämta i Sverige punkt.

EBO har haft stor skuld till utanförskapet.Invandrartäta förorter växer när människor väljer att flytta till områden som redan drabbats hårt av arbetslöshet och bidragsberoende.

Utmaningen är stor men jag är övertygad om att alliansen kommer sköta sina kort väl.

Anonym sa...

Gulan/ Alla dom där åtgärderna är jättebra. MEN, och det är ett stort men, det behövs också radikalt minskad invandring. Sverige tar idag emot mycket fler invandrare i förhållande till vår folkmängd än något annat land i Europa. Det är inte rimligt.

Alliansen hårdsatsar ju också på att få ner arbetslösheten, men dom som kommer hit går (av naturliga skäl) ofta arbetslösa i åratal efter att dom kommit hit. Läste att sysselsättningsgraden bland dom som kommit sen 2000 är 31 %. Fortsätter det så kommer Alliansen att få svårt att få ner arbetslösheten även med den bra arbetsmarknadspolitik man nu sjösatt.

sakine sa...

Grue, "folk" (om vi här syftar på breda folklager) är missnöjda med integrationspolitiken/invandringspolitiken - inte med att människor tillåts komma hit.

Anonym sa...

Jo. Mer än varannan vill att Sverige ska ta emot färre invandrare:

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_9781896.asp

Anonym sa...

Jättebra, inte jätte bra. Men visst jättebra att du bloggar!