torsdag 27 mars 2008

Talibanfeministen Schyman talar ut!

Gudryn Schyman har en gång för alla bekänt färg och kan numera tillskrivas titeln, Talibanfeminist. Det är en sådan som ställer sig bakom förtryckarnas sida (talibanerna i Afghanistan som värdesätter djur mer än det kvinnliga könet) och som till varje pris försöker tysta hedersdebatten.

Detta ger hon tydligast uttryck för i en debattartikel i Expressen. Schyman vägrar erkänna eller ens se att det finns skillnader när det gäller mäns våld mot kvinnor. Antingen vill hon inte se mönstrena som är uppbyggda kring hederskulturen där ett helt kollektiv styr över en individ eller så vill hon ha fortsatt monopol på jämställdhetsfrågorna genom att inta en roll som distanserar hennes ståndpunkter så långt bort från verkligheten som möjligt. Därmed säkrar Schyman en plats i feministdebatten i fortsättningen med. Snacka om hyckleri!

I artikeln går även att läsa att folkpartiet är rasister, populister, främlingsfientliga osv, detta för att fp till skillnad från henne lyft upp frågan på den politiska dagordningen. Så länge människor inte har samma förutsättningar, inte kan göra sina egna val eller vars mänskliga rättigheter blir kränkta i tjugohundratalets Sverige får Schyman faktiskt finna sig i att folkpartiet kommer driva hedersfrågorna vidare. Vi gör det som Schyman borde gjort för tolv år sedan när hon hade makt att påverka tusentals flickors framtid.

Artikeln går att läsa här

0 kommentarer: